DPP: Dlouhodobé výluky tramvajového provozu od 29.6. 2013

27.06.2013 22:58

Od 29. června 2013 dojde ke změnám v dopravě, a to v souvislosti s dlouhodobými výlukami tramvajového provozu naplánovanými na období školních prázdnin.

DPP: Dlouhodobé výluky tramvajového provozu od 29.6. 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Vyloučení provozu v úsecích: Hradčanská – Vozovna Střešovice, Prašný most – Podbaba a Vítězné náměstí - Divoká Šárka

Termín: od soboty 29. 6.2013 od 00.30 hodin do soboty 28. 9. 2013 do 00.30 hodin

Provoz linky metra A bude posílen.

Změny tras tramvajových linek:

Linky 5, 26 a 51 budou, ve směru z centra, ukončeny v zastávce Špejchar, linka 8 bude, ve směru od Starého Hloubětína, ukončena v zastávce Hradčanská (v ul. Badeniho) – dále bude pokračovat jako linka číslo 20 do Sídliště Barrandov, linka 20 bude, ve směru od Sídliště Barrandov, ukončena v zastávce Hradčanská (v ul. Badeniho) - dále bude pokračovat jako linka číslo 8 do Starého Hloubětína. Linky 1, 18, 25, 56 a 57 se nyní měnit nebudou a nadále jsou vedeny výlukovou trasou přes Pražský Hrad. Linka 2 nadále nebude v provozu.

 

Změny v zastávkách TRAM:

Po dobu výluky bude zrušena zastávka Chotkovy sady v obou směrech. Zřízena bude zastávka Hradčanská v obou směrech v Badeniho ulici u křižovatky s ulicí Na Valech, resp. s ulicí Na Špejcharu.

 

Náhradní autobusová doprava:

V denním provozu bude po dobu výluky zřízena náhradní autobusová doprava X20 v trase Nádraží Veleslavín – Hradčanská a X26 v trase Dejvická – Divoká Šárka. V nočním provozu pak náhradní autobusová doprava X51 v trase Špejchar – Dejvická – Divoká Šárka.

 

Změny autobusových linek:

Linky 119 a 218 budou, v úseku Dejvická – Vozovna Vokovice (v obou směrech) a v zastávce Divoká Šárka (z centra), zastavovat v zastávkách linky X26, linka 174 bude prodloužena na Špejchar, linka 604 bude prodloužena do trasy Špejchar – Lichoceves, Noutonice.

 

Změny v zastávkách autobusů:

Zrušeny budou zastávky:

Hradčanská (nástupní a výstupní) pro linku 131,

Kafkova (v obou směrech) pro linky 143 a 180,

Vítězné náměstí (pro směr Řeporyjské náměstí) pro linku 502,

Vítězné náměstí výstupní zastávka ve Svatovítské ulici pro linku 604.

 

Přemístěny budou zastávky:

Vozovna Střešovice (směr Stadion Strahov, resp. Sídliště Řepy, resp. Řeporyjské náměstí) pro linky 143, 180 a 502 z Patočkovy ulice do ulice Cukrovarnické do zastávky linky 216 směr Poliklinika Petřiny,

Vítězné náměstí (směr Špejchar) pro linku 515 ze Svatovítské ulice do ulice Generála Píky před křižovatku se Svatovítskou ulicí.

Zřízeny budou zastávky:

Lotyšská (pro linky 107 a 147) – mezi zastávkami Dejvická a Čínská – pro směr Dejvická v ulici Jugoslávských partyzánů před křižovatkou s ulicí Velflíkovou (v zastávce linky 502), pro směr Suchdol v ulici Jugoslávských partyzánů, cca 70 metrů za křižovatkou s ulicí Lotyšskou (v zastávce linky 502),

Hradčanská (pro linku 131) – v Dejvické ulici za křižovatkou s Bubenečskou a v Muchově ulici před křižovatkou s Pelléovou ulicí,

Hradčanská (pro linky 174, 515 a 604) – pro směr Špejchar v ulici Milady Horákové cca 50 metrů za křižovatkou s ulicí Badeniho, pro směr od Špejcharu, v ulici Milady Horákové cca 50 metrů před křižovatkou s ulicí Badeniho,

Hradčanská (pro linku 604) – v obou směrech v ulici Milady Horákové v pravidelných zastávkách linky 174,

Špejchar (pro linky 515 a 604) – nástupní a výstupní v obratišti tramvají,

Špejchar (pro linku 174) -  výstupní v ulici Na Špejcharu, poblíž křižovatky s ulicí Milady Horákové, nástupní v ulici Na Špejcharu cca 80 metrů před křižovatkou s ulicí Milady Horákové,

Dejvická (pro linku 502) – pro směr Řeporyjské náměstí v Evropské ulici v zastávce linky 119,

Dejvická (pro linky 515 a 604) – pro směr Špejchar v Evropské ulici v zastávce linky 119,

Vítězné náměstí (pro linku 604) – pro směr Špejchar v ulici Generála Píky před křižovatkou se Svatovítskou ulicí.

 

Vyloučení provozu v úseku Vltavská – Dělnická (jen v uvedeném směru)

 

Termín: od soboty 29.6. 2013 cca 04.30 hodin do soboty 13.7.2013 cca 04.30 hodin

 

Změny tras tramvajových linek:

Linky jsou odkloněny jen v uvedeném směru (v opačném směru jedou linky 1 a 25 v oblasti Holešovic po svých trasách)

 

Linky 14 a 24 budou vedeny jednosměrným objezdem:

Linka 14 bude ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Těšnov vedena po trase: Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu), Strossmayerovo náměstí, Veletržní palác, Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice, Ortenovo náměstí, Dělnická, Tusarova, Pražská tržnice, Vltavská, Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) a dále přes Těšnov zpět na Sídliště Barrandov, linka 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Masarykovo nádraží vedena po trase: Náměstí Republiky, Dlouhá třída, Strossmayerovo náměstí, Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu), Těšnov, Bílá labuť a dále přes Masarykovo nádraží zpět na Kubánské náměstí.

 

Změny v tramvajových zastávkách:

Po dobu výluky bude na předmostí Hlávkova mostu zřízena v obou směrech zastávka Vltavská.

 

Náhradní autobusová doprava:

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25 v trase Maniny – Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Vltavská – Maniny. 

Od 13. 7. 2013 je předpokládána změna výlukových dopravních opatření, o níž Vás budeme včas informovat.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…