DPP: Dočasné přerušení provozu tramvají v úseku Florenc – Palmovka

23.02.2019 11:44

Z důvodu rekonstrukce Negrelliho viaduktu je od pátku 1. března 2019 (přibližně od 4.30 hodin) do pondělí 4. března 2019 (přibližně do 0.30 hodin) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Florenc – Palmovka.

DPP: Dočasné přerušení provozu tramvají v úseku Florenc – Palmovka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Změny tras tramvajových linek:

  • Linky číslo 3 a 92 jsou v úseku Bílá labuť – Palmovka odkloněny přes zastávky Těšnov, Vltavská, Pražská tržnice a Maniny.
  • Linka číslo 6 je ze zastávky Palmovka prodloužena přes zastávky Balabenka a Nádraží Libeň do obratiště Starý Hloubětín.
  • Linka číslo 8 je ve směru z centra zkrácena do zastávky Bílá labuť.
  • Linka číslo 24 je ve směru od Březiněveské zkrácena do zastávky Palmovka (výstupní zastávka v Zenklově ulici, směr do centra, nástupní zastávka v ulici Na Žertvách, směr do centra).

Náhradní doprava:

  • V trase Masarykovo nádraží – Florenc – Křižíkova – Invalidovna – Palmovka je v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X3 a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X92.
  • Jako náhradní dopravu ve vyloučeném úseku doporučujeme v denním provozu využít linku metra B.

Schéma provozu během opatření:

K akci připravujeme následující informační opatření:

  • Vydávají se informační letáky v několika typech. Dohromady jde o cca 6000 ks informačních materiálů. Letáky budou od 27. února 2019 v informačních vitrínách ve všech stanicích metra a na zastávkách povrchové dopravy v dotčené oblasti.
  • Upravuje se pevný informační systém ve stanicích metra dotčených výlukovým dopravním opatřením.
  • Všechny tři dny výluky (přinnližně od 7:00 hodin přibližně do 18:00 hodin) jsou na vybraných zastávkách k dispozici cestujícím informátoři v reflexních vestách, kteří jsou na místě připraveni poradit (nejen v češtině, ale i v angličtině). Všech 14 informátorů je také vybaveno zmiňovanými informačními letáky pro cestující.
  • Na připravovaná omezení upozorňuje od čtvrtka 28. února 2019, každých 10 minut, hlášení ve stanicích metra v českém a anglickém jazyce. Ve čtvrtek 28. února 2019 a v pátek 1. března 2019 v celé síti metra, o víkendu ve stanicích Náměstí Republiky, Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka a Kobylisy.
  • Ve čtvrtek 28. února vychází také upozornění a informace o výluce v deníku Metro.
  • Pro informace týkající se vždy konkrétního místa určení je připraveno 13 velkých informačních tabulí s mapou okolí a základními textovými informacemi v češtině i angličtině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…