DPP: Informace o změnách v MHD – krátkodobé výluky v červenci 2013

28.06.2013 11:00

Krátkodobých výluk se koná ročně více než sto. Většinou se jedná o krátkodobou údržbu tratí, která je v režimu provozu tramvají v Praze (24 hodin denně 7 dní v týdnu) nezbytná.

DPP: Informace o změnách v MHD – krátkodobé výluky v červenci 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Menší množství krátkodobých výluk je organizováno také pro tzv. cizí investory nebo pro sportovní a společenské akce. Náklady údržby tratí jsou různé a nejvíce je ovlivňuje cena materiálu. Některé stojí pouze režijní náklady (personální náklady, režie strojů a zařízení), jiné znamenají kromě nákladů režijních nejčastěji výměnu zařízení v ceně několika set tisíc korun.

1.    Od pondělí 1. 7. (18:30 hod.) do úterý 2. 7. 2013 (4:30 hod.) bude přerušen provoz tramvají v úseku Palackého náměstí – Výtoň (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linky 3 a 52 budou, ve směru z centra, v úseku Moráň – Výtoň odkloněny přes zastávky Botanická zahrada a Albertov. Linka 7 bude, ve směru na Černokosteleckou, v úseku Zborovská – Albertov odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Myslíkova, Karlovo náměstí a Botanická zahrada. Linka 17 bude v úseku Národní divadlo – Výtoň odkloněna přes zastávky Národní třída, Karlovo náměstí a Albertov.

Po dobu výluky bude v ulici Svobodova dočasně zřízena zastávka Výtoň pro směr Podolská vodárna, resp. Výtoň na Rašínově nábřeží.

Náhradní doprava nebude zavedena.


2.     Ve středu 3. 7. 2013 od 0:00 hod. do 4:00 hod. bude mimo provoz tramvajová zastávka Palmovka v Zenklově ulici, a to pouze pro směr Invalidovna.

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 52 bude, ve směru od Lehovce, v úseku Balabenka – Invalidovna odkloněna přes zastávku Palmovka v Sokolovské ulici.

Změny v zastávkách autobusů
Pro linky 513 a 603 se ruší výstupní zastávka Palmovka v ulici Na Žertvách a zřizují se zastávky Palmovka (v tramvajové zastávce v Zenklově ulici ve směru do centra a v tramvajové zastávce v Sokolovské ulici ve směru z centra).


3.    Od pátku 5. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 8. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) a dále pak od soboty 13. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 15. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) a od soboty 20. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 22. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) bude mimo provoz tramvajové obratiště Vypich.

Změny tras tramvajových linek
Linka 25 bude ve směru od Lehovce ukončena v zastávce Malovanka (nástupní zastávka pro směr do centra bude Královka).

Vždy po dobu výluky bude dočasně zřízena nástupní zastávka Královka.

Náhradní doprava nebude zavedena.


4.    V sobotu 13. 7. 2013 od 7:00 hod. do 15:00 hod. bude přerušen tramvajový provoz v úseku Lazarská – Jindřišská (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 3 bude v úseku Karlovo náměstí – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most a Náměstí Republiky. Linka 9 bude v úseku Újezd – Hlavní nádraží odkloněna přes zastávky Malostranské náměstí, Malostranská, Čechův most, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží a Dlážděná. Linka 14 bude v úseku Myslíkova – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most a Náměstí Republiky. Linka 24 bude v úseku Karlovo náměstí – Masarykovo nádraží odkloněna přes zastávky Štěpánská, I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Šumavská, Orionka, Olšanské náměstí, Hlavní nádraží a Dlážděná.

Po dobu výluky budou dočasně zřízeny tramvajové zastávky Dlážděná (pro oba směry v Dlážděné ulici) a Lazarská (pro oba směry ve Spálené ulici).

Náhradní doprava nebude zavedena.


5.    V neděli 14. 7. 2013 od 7:00 hod. do 15:00 hod. bude přerušen tramvajový provoz v úseku Jindřišská – Lazarská (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 3 bude v úseku Bílá labuť – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Čechův most, Právnická fakulta, Staroměstská, Národní divadlo a Národní třída. Linka 9 bude v úseku Hlavní nádraží – Újezd odkloněna přes zastávky Dlážděná, Masarykovo nádraží, Náměstí Republiky, Čechův most, Malostranská a Malostranské náměstí. Linka 14 bude v úseku Bílá labuť – Myslíkova odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Čechův most, Právnická fakulta, Staroměstská, Národní divadlo a Národní třída. Linka 24 bude v úseku Masarykovo nádraží – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Dlážděná, Hlavní nádraží, Olšanské náměstí, Orionka, Šumavská, Náměstí Míru, I. P. Pavlova a Štěpánská.

Po dobu výluky budou dočasně zřízeny tramvajové zastávky Dlážděná (pro oba směry v Dlážděné ulici) a Lazarská (pro oba směry ve Spálené ulici).

Náhradní doprava nebude zavedena.


6.    V sobotu 20. 7. 2013 od 8:00 hod. do 20:00 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Anděl – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linka 9 bude ve směru od Spojovací ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní) a Na Knížecí do zastávky Smíchovské nádraží, kde bude ukončena. Linka 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde bude ukončena. Linka 16 bude ve směru od Lehovce ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí a Smíchovské nádraží do zastávky Hlubočepy, kde bude ukončena.

V trase Na Knížecí – Anděl – Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

7.    V neděli 21. 7. 2013 od 8:00 hod. do 16:00 hod. bude obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku Vozovna Motol – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linky 9 a 10 budou ve směru z centra ukončeny v zastávce Vozovna Motol (nástupní zastávka pro směr do centra bude Hotel Golf).
V trase Sídliště Řepy – Vozovna Motol – Hotel Golf (jen výstupní) bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

8.    V pátek 26. 7. 2013 od 0:35 hod. do 4:20 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Balabenka – Nádraží Libeň – Starý Hloubětín.

Změny tras tramvajových linek
Linka 52 bude, ve směru z Levského, ze zastávky Balabenka odkloněna přes zastávku Divadlo Gong do zastávky Nádraží Vysočany, kde bude ukončena.

V trase Palmovka – Nádraží Libeň – Lehovec bude zavedena náhradní autobusová doprava X52.


Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost
Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…