DPP: Informace o změnách v MHD – výluka provozu tramvají v úseku Plynárna Michle – Spořilov

24.01.2017 14:36

Po zimní přestávce bude nyní pokračovat poslední etapa rekonstrukce tramvajové trati v ulici U Plynárny, komplexní opravou projde i celá Chodovská ulice (v okolí zastávek Chodovská).

DPP: Informace o změnách v MHD – výluka provozu tramvají v úseku Plynárna Michle – Spořilov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Práce v ulici U Plynárny pokračovaly v minulém roce natolik dobře, že bylo možno zařadit provizorní etapu, díky čemuž se cestujícím na Spořilov komplikace v cestování zkrátily cca o 2 měsíce (před zimní přestávkou byla provizorně propojena rekonstruovaná a dosud nerekonstruovaná část a ta následně zprovozněna až na Spořilov). DPP se snaží práce maximálně urychlit, aby měli cestující opět možnost bez omezení využívat tramvajové spojení v těchto místech.

Dopravní opatření

V souvislosti s další etapou rekonstrukce tramvajové trati v ulici U Plynárny bude od pondělí 30. 1. (cca 0:30 hod.) do soboty 1. 4. 2017 (cca 4:30 hod.) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Plynárna Michle – Spořilov.

Změny tras tramvajových linek

Linky č. 11 a 14 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Plynárna Michle.  Linka č. 13 bude nadále ve směru od I. P. Pavlova ze zastávky Bruselská odkloněna do obratiště Zvonařka, kde bude ukončena. Linky č. 53 a 55 budou ve směru do centra odkloněny přes zastávku Náměstí Bratří Synků. Linka č. 56 bude ve směru od Sídliště Petřiny zkrácena do zastávky Otakarova (nástupní zastávka bude v obratišti na náměstí Bratří Synků).

V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X56 v trase Otakarova – Michelská – V Zápolí – Teplárna Michle – Bohdalec – Koh-i-noor (úsek V Zápolí – Koh-i-noor obsluhují pouze vybrané spoje).

Změny tras autobusových linek

Současné změny tras autobusových linek č. 150 a 188 zůstanou v platnosti.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linky č. 135, 136 a 213 bude zřízena mezi zastávkami Spořilov a Teplárna Michle (ve směru k zastávce Bohdalec) zastávka Spořilov v ulici Na Chodovci, v zastávce autobusové linky č. 138 směr Zentiva.

Pro linku č. 188 bude do začátku března přemístěna zastávka Kloboučnická (ve směru Želivského) z Nuselské ulice do ulice Na Jezerce (přibližně 30 metrů před křižovatku s ulicí Nuselskou.

Informace o výluce včetně schémat naleznete také zde: http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/plynarna-michle-sporilov-docasne-preruseni-provozu-tramvaji-17-01-17/

Sledujte také Dopravní podnik na sociálních sítích:

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…