DPP: Informace o změnách v MHD – výluka tramvají Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská

04.04.2019 17:56

Kromě probíhající rekonstrukce tramvajové trati v dolní části Vinohradské ulice bude od 11. dubna 2019 do 17. května 2019 v několika etapách probíhat série výměn kolejových konstrukcí a opotřebených kolejnic v obloucích na Strossmayerově náměstí, v ulici Dukelských hrdinů, na Nábřeží kapitána Jaroše a na Náměstí Republiky.

DPP: Informace o změnách v MHD – výluka tramvají Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Z důvodu opravy tramvajové trati na Strossmayerově náměstí bude během první etapy od čtvrtka 11. 4. (cca 0:30 hod.) do čtvrtka 18. 4. 2019 (cca 4:30 hod.) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská.

V první etapě výluky na Strossmayerově náměstí dojde k výměně provozně silně exponovaného, trojkolejného rozvětvení od ulice Milady Horákové a spojovacích oblouků směrem k nábřeží Kapitána Jaroše. Ve vyloučeném úseku Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská proběhne také broušení vlnkovitosti kolejnic a oprava svarů. Navíc budou provedeny servisní svářečské práce na nepojížděných částech kolejových konstrukcí ve vyloučeném úseku.

Upozorňujeme, že po ukončení tohoto opatření budou navazovat další etapy oprav na Strossmayerově náměstí. O konkrétních opatřeních budeme včas informovat.

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 1 a 25 budou v úseku Strossmayerovo náměstí – Hradčanská odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Chotkovy sady.
Linky č. 8, 91 a 96 budou v úseku Dlouhá třída – Hradčanská odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Chotkovy sady.
Linka č. 12 bude zrušena (v úseku Chotkovy sady – Sídliště Barrandov je nahrazena posílenou linkou č. 20 a v úseku Strossmayerovo náměstí – Výstaviště Holešovice linkou č. 26).
Linka č. 26 bude ve směru z centra ze zastávky Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Vltavská, Pražská tržnice, Dělnická a Nádraží Holešovice do obratiště Výstaviště Holešovice (v úseku Hradčanská – Divoká Šárka je nahrazena posílenou linkou č. 20).

Změny v zastávkách tramvají
Zřizuje se v obou směrech zastávka Malostranská – na nábřeží Edvarda Beneše.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X1 v trase Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská. V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X91 v trase Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská.

K akci připravujeme následující informační opatření:

  • informační letáky v několika typech (celkem cca 13 000 ks)

    • od 8. 4. v informačních vitrínách ve stanicích metra a na zastávkách povrchové dopravy v dotčené oblasti

    • ve více než 1 900 vozech povrchové dopravy

    • v informačních centrech DPP

    • v informačních centrech MČ Prahy 7

  • informátoři v prvních dnech výluky (od cca 6:30 hod. do cca 18:30 hod.) na nejexponovanějších místech v reflexních vestách – 16 informátorů

  • informace v češtině i angličtině

  • k dispozici informační letáky pro cestující

  • úprava pevného informačního systému ve stanicích metra dotčených výlukovým dopravním opatřením

  • od 9. 4. do 12. 4. každých 10 min. hlášení ve všech stanicích metra v českém a anglickém jazyce

  • hlášení o výluce ve vozech dotčených tramvajových linek

  • v době výluky na konkrétních místech určení 15 velkých informačních tabulí s mapou okolí a základními textovými informacemi v češtině i angličtině 

Více informací naleznete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…