DPP: Kinobus již brzy vyráží na sedmé letní turné!

19.06.2014 19:00

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v pondělí 23. června 2014 zahájí na Petříně sedmý ročník oblíbeného filmového turné Kinobusu. Během letních večerů se uskuteční ve dvanácti lokalitách Prahy celkem 49 filmových projekcí, které budou ukončeny v pátek 12. září 2014 u příležitosti zahájení festivalu Stop Zewling.

DPP: Kinobus již brzy vyráží na sedmé letní turné!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Kinobus byl před zahájením sezóny v péči automechaniků z ústředních dílen Dopravního podniku. Před samotným turné navíc odpromítá dva snímky v rámci 3. regionálního dne PID v pátek 20. a v sobotu 21. června ve Štěchovicích. Dále pak každý den od pondělí do čtvrtka Kinobus promítne jeden celovečerní český film, o víkendu na jeho projekce naváže partnerský projekt Českého rozhlasu Regina v Karlíně. Vstupné bude i pro letošní rok zdarma. S Kinobusem bude opět cestovat kasička Nadace rozvoje občanské společnosti se sbírkou „Pomozte dětem“, do které budou moci diváci přispět libovolnou částkou.

„DPP chce tímto projektem Pražanům připomenout, že je nevozí pouze za prací nebo do školy, ale také za volnočasovými aktivitami a zábavou, která je opravdu pro každého,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Dopravní podnik považuje projekce za velmi zdařilé. Důkazem je i návštěvnost diváků Kinobusu. DPP přiláká každým rokem na filmy z tuzemské produkce vždy velký počet diváků, a to nejen Pražanů. I letos se Kinobus zastaví na oblíbených místech, jakými jsou například Petřín nebo Stromovka. Během zahajovacího večera letošního turné se mohou diváci těšit na film Vejška. V dalších dnech ho budou následovat filmy jako Babovřesky, Příběh kmotra nebo Olga. Na každém promítacím místě Kinobus zůstane čtyři dny.

Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. Jeho nafukovací promítací plocha má rozměry 8 x 4 metry. Promítání začíná vždy po setmění, tedy mezi 20.30 a 21.45.

Časy promítání:

Od 23. 6. do 3. 7. promítání od 21.45 hodin
Od 7. 7. do 24. 7. promítání od 21.30 hodin
Od 28. 7. do 21. 8. promítání od 21.00 hodin
Od 25. 8. do 12. 9. promítání od 20.30 hodin

Program 7. ročníku turné Kinobusu

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…