DPP: Lanová dráha v ZOO je po povodních opět v provozu

05.10.2013 8:35

Lanová dráha na Petřín během podzimní revize nepojede.

DPP: Lanová dráha v ZOO je po povodních opět v provozu
Foto: praha.eu
Popisek: Vítězný návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně zprovoznil lanovou dráhu v pražské ZOO po červnových povodních a od soboty 5. října v 9:30 bude opět k dispozici všem návštěvníkům. Provoz druhé lanové dráhy DPP, vedoucí na Petřín, bude z důvodu každoroční údržby přerušen od 7. října do 25. října, a to v úseku Újezd – Petřín.

Lanová dráha v pražské ZOO bude jezdit během října od 9:30 do 17:00, v listopadu a prosinci od 9:30 do 16:00. O provozu za nepříznivých povětrnostních podmínek jinak rozhoduje vedoucí lanové dráhy.

„Jsem rád, že se nám po letošních povodních podařilo lanovou dráhu v ZOO zprovoznit a návštěvníci si opět mohou prohlídku zahrady zpříjemnit svezením se na lanovce,“ říká Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

Zatímco provoz v ZOO byl po několikaměsíční pauze obnoven, lanovou dráhu na Petřín čeká každoroční podzimní údržba. Cílem pravidelné revize, která se koná dvakrát ročně, je zajistit bezproblémový celoroční chod lanové dráhy. Zařízení je pravidelně kontrolováno již od roku 1985.

V rámci plánované údržby budou odzkoušeny nejen vozy lanové dráhy, ale i tažná, navíjecí a brzdná zařízení, kladky, koleje. Renovace se letos dočkají i samotné vozy – vymění se skla, madla pro cestující, upraví se lavice pro sezení a opraví se lak. Zkrátka nepřijde ani vybavení stanic a oplocení mostů vedoucích přes trať.

Revize dráhy na Petřín probíhají vždy po ukončení letního (duben – říjen) a zimního (listopad – březen) provozu. Zatímco poslední revize byla provedena letos na jaře od 11. do 27. března 2013, podzimní revize se uskuteční od 7. do 25. října 2013.

Petřínská lanová dráha bude do 6. října jezdit v intervalu 10 minut, a to od 9 do 23.30 hodin. Po skončení pravidelných oprav se v zimním období od 26. října interval prodlouží na 15 minut a provozní doba se zkrátí o 10 minut – od 9 do 23.20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…