DPP: Nalaďte se v metru také o Vánocích!

12.12.2016 15:41

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přinese v rámci akce „Nalaďte se v metru také o Vánocích“ ve čtvrtek 15. prosince 2016 již popáté vánoční sérii hudebních vystoupení. Hudební školy, větší a menší soubory, jednotlivci i alternativní hudební projekty rozvolní uspěchaný krok cestujících ve vestibulech stanic metra: Vltavská, Florenc C, Hlavní nádraží, Muzeum, Palmovka a Můstek B od 13.00 do 19.45 hodin.

DPP: Nalaďte se v metru také o Vánocích!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

„Pražské metro nemusí pro obyvatele hlavního města být jen nezbytným dopravním prostředkem, ale i místem příběhů a inspirativní zábavy. Podobné akce pomáhají nám Pražanům vydechnout v předvánočním hektickém čase. Je totiž rozhodně lepší jet v klidu metrem a poslechnout si třeba vánoční koledy, než se rozčilovat v autě v kolonách,“ uvedl Petr Dolínek, náměstek pražské primátorky (ČSSD).

„Jsem rád, že Dopravní podnik tímto ojedinělým projektem ve vestibulech pražského metra přispěje ke kouzlu blížící se sváteční atmosféry. O dobrou náladu cestujících i kolemjdoucích se již tento čtvrtek postarají sbory, jednotlivci i menší hudební uskupení,“ řekl Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Ve stanici metra Florenc C zahájí hudební odpoledne Jan Vytásek s kapelou, zkušený muzikant, který předskakoval i Karlu Gottovi nebo Olympikům. Ve 14 hodin ho vystřídá bluesová kapela s neodolatelně poetickým názvem Káťa a Zlatavě Lahodný Voříšek. Žánrový posun k hip hopu, funku a jazzu přinesou v 15 hodin saxofonista a klarinetista Lukáš Dittrich a DJ Alegs, jinak také profesionální tanečník Laterny Magiky. Pop i klasiku má v repertoáru smyčcové Esferas kvarteto, které se postará o program od 16 hodin. Poté přijdou na řadu pop-folkoví hudebníci Brigita & Štěpán a od 18 hodin čtrnáctičlenný big band studentů jazzové katedry VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Program ve stanici završí od 19 hodin mladé jazzové uskupení Jazz Elements.

Na Můstku B odstartuje program vystoupením písničkáře, zpívajícího imitátora a kytaristy Honzy Roušara. Funkový groove přinese od 14 hodin Filip Zangi a jeho uskupení PURPUR. Následovat bude Yanna Band v soulovém a R‘n’B rytmu. Od 16 hodin přinese vlastní i převzaté popové šlágry Štěpán Klouček, následovaný chlapeckým hudebním sborem Bruncvík. Folk-reggae-punkové duo Vasilův rubáš schovává doslova pro každého něco ze své multi-žánrové kuchyně na 18. hodinu. Jako poslední zde vystoupí funk-rocková čtveřice Paralelní zapojení.

Projekt Beat It, v němž autoři kombinují beatbox s živými nástroji, bude startovním vystoupením ve vestibulu stanice Hlavní nádraží. Od 14 hodin na něj naváže známý jazzový a swingový zpěvák Jan Smigmator s hudebním doprovodem. Muzikálová zpěvačka a herečka si chce vánoční koledy a další oblíbené hity zazpívat se všemi cestujícími od 15 hodin a následovat bude vystoupení pop-funkového tělesa Loď. Od 17 hodin si lidé mohou poslechnout účastníky soutěže Pianista roku. Na Hlavní nádraží se přesouvá také DJ Alegs, který se zde potká s bubnujícím tanečníkem Liborem Kettnerem. Posledními účinkujícími tu budou The Amplified Acoustic Band, multižánrový soubor kolem anglického písničkáře Jamieho Marshalla.

Stanicí metra Vltavská zazní jako první hlasy dětského pěveckého sboru Klíček. V 17 hodin jej vystřídá gospelové uskupení Maranatha Gospel Choir a následně Pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy. Produkci v této stanici uzavře Jiří Šámal svou hrou na hangdrum. Stanicí Muzeum bude od 15 hodin znít čtyřhodinové pásmo žáků školy Yamaha, která patří k největším hudebním školám na světě. Od 19 hodin na ně naváže Pěvecký sbor DPP, který se na Muzeum přesune z Vltavské. Stanice Palmovka na trase B je pro hudebníky letošní novinkou, v jejím vestibulu se od 16 hodin představí žáci místní základní školy.

Více informací o akci a všech účinkujících naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…