DPP: Namalujte svou tramvaj – začíná třetí ročník soutěže pro pražské školáky

29.06.2014 11:43

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá již potřetí ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy soutěž pro druhé stupně pražských základních škol a primy až kvarty víceletých gymnázií – Namalujte svou tramvaj. Záštitu nad ní převzali Ludmila Štvánová (radní pro oblast školství) a Jiří Pařízek (radní pro oblast dopravy).

DPP: Namalujte svou tramvaj – začíná třetí ročník soutěže pro pražské školáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj číslo 22

Školní třídy se do akce zapojí jednoduše – na šablonu, kterou si mohou stáhnout na adrese www.dpp.cz/soutez-namalujte-svou-tramvaj, namalují svůj návrh a do pátku 12. září 2014 jej zašlou na adresu – Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, odbor Marketing a komunikace, Sokolovská 217/42, 190 22 Praha 9. Obálku nadepíší heslem „Namalujte svou tramvaj.“

„Během uplynulých dvou ročníků jsme zaznamenali velký zájem o soutěž ze strany pražských školáků. Je vidět, že dětem není lhostejné prostředí, ve kterém se každý den pohybují a že i ony chtějí mít podíl na jeho podobě. Pražská doprava je skutečně tématem, které školáky velmi zajímá, v čemž je chceme i nadále podporovat,“ řekl Jiří Pařízek, radní pro oblast dopravy.

Školáci musí při soutěži prokázat nejen smysl pro originalitu a nadšení, ale také týmového ducha. Soutěž totiž není určena jednotlivcům, ale výhradně celým třídám. Každá třída přitom může do soutěže zaslat jen jeden návrh. Porota složená z odborníků potom všechny přihlášené vizualizace projde a vybere deset nejlepších.

Výsledky budou vyhlášeny v pondělí 15. září 2014 a vítězný návrh bude sloužit jako šablona pro polep jednoho z vozů tramvaje T3, který potom bude celý rok jezdit na běžných linkách pražské hromadné dopravy. Před uvedením tramvaje do provozu proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a křest tramvaje v Muzeu MHD, na který bude pozváno všech deset vyhodnocených tříd. Vítězná třída se v polepeném voze projede jako první během slavnostní jízdy Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…