DPP: Návštěvníci pražské zoo si mohou koupit jízdenku na lanovou dráhu bezkontaktní kartou

20.10.2017 19:14

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s Československou obchodní bankou (ČSOB) umožní od pondělí 23. října 2017 platbu za jízdné na lanovou dráhu v pražské zoo bezkontaktní platební kartou.

DPP: Návštěvníci pražské zoo si mohou koupit jízdenku na lanovou dráhu bezkontaktní kartou
Foto: DPP
Popisek: lanová dráha v pražské zoo

Návštěvníci lanové dráhy v pražské zoo si tak budou moci pořídit jízdenku snadno a rychle pouhým přiložením své platební karty Mastercard či Visa k prodejnímu terminálu.

Jedná se o podobný systém nákupu jízdenek, jež v současné době funguje v pilotním projektu na tramvajových linkách č. 18 a 22. Na základě dobrých zkušeností z provozu těchto zařízení v tramvajích se DPP rozhodl tuto technologii zpřístupnit také návštěvníkům lanové dráhy v zoo, přestože jízdné na lanové dráze v zoo není integrováno v pražské MHD. Také se během pilotního projektu ukázalo, že zahraniční turisté z celého světa rádi využívají platbu bezkontaktními platebními kartami a je předpoklad, že i při návštěvě lanové dráhy v pražské zoo využijí možnosti zakoupení jízdného bezkontaktní platební kartou místo shánění kovových mincí do stávajících automatů na jízdenky.

„Dlouholeté zkušenosti z podobných projektů se snažíme sdílet s našimi partnery. Věřím, že tím přispíváme k zavádění smysluplných a jednoduchých řešení, která především usnadňují život občanům a návštěvníkům měst,“ říká Jan Kubíček, ředitel Strategických partnerství ČSOB a dodává: „Chytrá platební řešení, která v českých městech ČSOB implementovala společně s partnery, jsou pro cestující velice jednoduchým a komfortním řešením usnadňujícím jejich odbavení ať v MHD či právě na lanové dráze v pražské zoo.“

Návštěvníci si budou moci zakoupit během jedné platby jízdné pro 1, 2, 3, 4, 5 nebo 10 osob. Jízdenku při vstupu do odbavovacího prostoru lanové dráhy návštěvníci předloží ke kontrole a na jízdence bude vyznačeno její použití. Jízdenky se prodávají pouze na jednu jízdu.

Jízdné činí 25 Kč pro jednotlivou jízdu (nahoru nebo dolů) cestujícího staršího 6 let. Děti do 6 let se přepravují zdarma, a to pouze na klíně osoby starší 15 let, přičemž každá tato osoba může na klíně přepravovat pouze jedno dítě.

Za rok 2016 lanovka v zoo přepravila celkem 327 878 cestujících.

Více o lanové dráze v pražské zoo zde.

Více o bezkontaktním placení zde.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…