DPP: S Dopravním podnikem za košem plným hub

07.08.2014 18:09

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přináší několik zajímavých tipů na místa, kam můžete vyrazit za košem plným hub v dosahu pražské MHD. Hřiby, babky nebo lišky není nutné hledat pouze na osvědčených místech vzdálených v hlubokých lesích kilometry od naší metropole. Současné klima s vysokými teplotami a četnými srážkami totiž nahrává růstu hub také na území Prahy.

DPP: S Dopravním podnikem za košem plným hub
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

„Věříme, že naše tipy pomohou Pražanům naplnit jejich košíky. Jen znalci vědí, že široká síť a vybrané spoje MHD v Praze zavezou cestující až na samý okraj lesa, kde se mohou nejen ochladit v horkých letních dnech, ale přinést domů také pořádnou výslužku. Během posledních dnů se ukazuje, že houby díky příznivému klimatu rostou prakticky všude, výjimkou není ani blízké okolí metropole, kam se s našimi spoji dostanete za krátkou dobu,“ uvedl Jiří Vodrážka, vedoucí odboru Organizace provozu.

Bohatou „houbovou“ úrodu může skrývat například les Vidrholec, který leží mezi Klánovicemi a Újezdem nad Lesy. Cestující na samý okraj lesa přiblíží vlak linky S1 do zastávky Praha – Klánovice nebo autobusy č. 163 a č. 250 (do Újezdu nad Lesy) nebo č. 261 a č. 303 (do Klánovic). Zároveň se zájemci ocitnou v největším lesním celku na území Velké Prahy.

Pokud chtějí pravidelní i občasní houbaři cítit vůni lesa ještě za kratší dobu při cestě z centra, nabízí se jim pro jejich vášeň také Divoká Šárka, kam se dostanou linkami tramvaje č. 20 a č. 26 (na konečnou zastávku Divoká Šárka) nebo případně autobusy č. 161 a č. 312 (do Nebušic).

V severozápadní části Prahy lze pátrat po hřibech či liškách a následně si „bohatým úlovkem“ zpestřit večeři či víkendový oběd také v oboře Hvězda, kam nejrychlejší cesta vede ze zastávky Petřiny (linky tramvají č. 1 a č. 18 nebo autobusy č. 179 a č. 191).

Obyvatelé jižních čtvrtí naopak mohou zamířit do Michelského a Kunratického lesa, kde se jako vhodná cílová stanice nabízí zastávka U Labutě (linky autobusů č. 106, 114, 193, 196 a 293) nebo zastávky v oblasti Kunratic (linky autobusů č. 165 a 193), případně přímo stanice metra Roztyly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…