DPP: Zaposlouchejte se do vánočních koncertů v pražském metru

09.12.2019 22:01

Ve středu 11. prosince 2019 Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka pořádá již poosmé akci „Nalaďte se v metru také o Vánocích“.

DPP: Zaposlouchejte se do vánočních koncertů v pražském metru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Vestibuly metra Florenc a Muzeum se na celé odpoledne promění v koncertní síně, které vyplní tóny funku, rocku, rockabilly, ale také třeba valašských lidových písní. Muzikální odpoledne završí hudební nástroje Big bandu Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody.

„Hudba k Vánocům neodmyslitelně patří. Stejně by to měl být klid a pohoda, což ale v předvánoční době často chybí. Jako nejvýznamnější pražský dopravce umožňujeme lidem uspíšit svůj přesun, touto akcí bychom však rádi chtěli spěchajícím cestujícím alespoň na jedno odpoledne nabídnout chvíli odpočinku, možnost zaposlouchat se a zkrátka si užít hudbu šikovných muzikantů. Nebo třeba jen objevit krásu jiných žánrů, které by jindy sami ani nevyhledali,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

I když za okny zůstává zimní šeď, všichni návštěvníci akce se můžou těšit na opravdu pestré hudební odpoledne. Ve vestibulech stanic metra Florenc (C) a Muzeum (A/C) se před Vánoci opět rozezní muzika. V 13:00 hodin akce odstartuje zajímavým studentským hudebním projektem Rejouissance Ensemble, v 14:00 hodin se vestibul stanice Florenc promění v malou jazz-funkovou scénu. Od 18:00 pak mikrofon za pořádný nádech vymění Pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy. Jedinečný hlas zpěvačky Magdalény Ochotné a kapely Manoli si příchozí vychutnají ve vestibulu metra Muzeum v 16:00. Na závěr dne v 19:00 na stejném místě pak všechny příchozí roztančí pořádně našlápnutá muzika kapely Rockabilly Prague Thunder Cats. Každé vystoupení bude trvat 45 minut.

Program hudebních vystoupení

Muzeum

14:00 hodin – ŠáMOLL + ŠunDUR = Hang + kytara
Hang je melodický perkusní hudební nástroj pocházející ze Švýcarska. Jiří Šámal na něj hraje již přes devět let. Má rád kontakt s posluchačem, a tak jej můžete potkat nejen na koncertech, ale i v ulicích. Hraje jak Etno-world music, tak známé lidové písničky. Nyní spojil síly s kytaristou a písničkářem Vladimírem Šundou.

16:00 hodin – Magdalena Ochotná & Manoli
Magdalena studuje zpěv na Pražské konzervatoři a zpívá úplně pořád. Své originální písně návštěvníkům představí za doprovodu kapely Manoli.

18:00 hodin – Day Dreams
Členové a otcové zakladatelé David Pavliš a Honza Chmelík se seznámili již v roce 2014 na gymnáziu a řekli si, že nejlepší, co mohou udělat, je založit kapelu. Později k projektu přizvali Petra Zavřela, Vojtu Chvojku a Rudolfa Požára a po zvážení, že trash metal pro ně nebude to pravé, se vydali směrem k melodickému pop-rocku.

19:00 hodin – Rockabilly Prague Thunder Cats
Nově vzniknuvší kapela hrající moderní písně v úpravě vzrušujícího stylu rockabilly 50. let. Nejkrásnější část kapely tvoř tři zpěvačky (Šárka Dreiseitová, Monika Holá a Anna Štěrbová). Jejich doprovod tvoří neméně elegantní pánové (Martin Kučera, Jiří Labůdek a Jan Chmelík).

Florenc

13:00 hodin – RÉ:JOUISSANCE:ENSEMBLE
Neotřelý hudební projekt studentů Konzervatoře Jaroslava Ježka, Pražské konzervatoře a HAMU.

14:00 The Shoop Shoop Q
Martin Heyzl, Zuzana Lukášová, Daniel Šatra, Eliška Urbanová, Václav Matěcha. Pětičlenné uskupení mladých hudebníků hrajících funky a jazzový repertoár. Kapela vznikla z prvotní myšlenky vytvořit saxofonový kvartet, v září 2018 se k ní však přidal bubeník Václav Matěcha, který rozšířil spektrum možného repertoáru.

18:00 hodin – LIGHTS AND REBELS
Lights and Rebels je hudební kapela z Domažlic studující v Praze, jejímž cílem je vnášet světlo do duší svých posluchačů formou autorských skladeb Karla Kuneše. Její další členové jsou Karel Píša a Mathias Westerdijk.

17:00 hodin – „Marie“
Autorská hudba Marie Hrnčířové inspirovaná valašskými lidovými písněmi.

18:00 hodin – Pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy
Pěvecký sbor DPP vznikl nejprve ze zaměstnanců Dopravního podniku v roce 2010. Později se připojili i přátelé, cestující. Sbormistrem je strojvedoucí metra Lukáš Janírek.

20:00 hodin – Big band VOŠ KJJ
Muzikální odpoledne završí hudební nástroje Big bandu Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody.

Více informací o akci i všech účinkujících naleznete ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 141 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2019 bylo ve vlastnictví společnosti 1 162 autobusů, 865 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede více než 180 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2019 celkem 10 930 zaměstnanců, z toho 4 265 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…