DPP chystá víkendovou výluku na lince metra C v úseku Muzeum – Kačerov kvůli opravám trati

13.11.2017 16:06

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) z důvodu oprav trati obousměrně přeruší provoz metra na lince C v úseku Muzeum – Kačerov. Výluka proběhne od pátku 17. listopadu do neděle 19. listopadu 2017. V úseku mezi Hlavním nádražím a Kačerovem bude zavedena náhradní autobusová doprava XC, pro cestující budou na stanicích k dispozici informátoři DPP.

DPP chystá víkendovou výluku na lince metra C v úseku Muzeum – Kačerov kvůli opravám trati
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

V průběhu této výluky provozu metra je potřeba v úsecích Budějovická až Pražského povstání vyměnit celkem 392 kusů dosluhujících dřevěných pražců, které budou nahrazeny novými betonovými pražci. Přípravné práce probíhají už nyní během nočních přepravních výluk. V běžných nočních přepravních výlukách se za jednu noc podaří vyměnit maximálně šest pražců, takže práce provedené při souvislé výluce jsou výrazně efektivnější. V rámci dokončovacích prací po ukončení výluky bude ještě nutno provést svaření kolejnic a zkoušky vlakového zabezpečovače.

„Souvislá víkendová výluka nám umožní při výrazně vyšší efektivitě prací a časové úspoře zvládnout všechny pracovní postupy výměny pražců a následně zajistit plynulý a bezpečný provoz na mnoho dalších let,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

Po dobu trvání výluky bude zavedena náhradní autobusová doprava. V denním provozu bude jezdit linka XC na trase Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov. Po dobu výluky budou také posíleny autobusové linky č. 135 a 196.

V průběhu výluky budou (od cca 8.00 do 21.00 hodin) bezprostředně u uzavřených stanic metra a u přestupů na náhradní autobusovou dopravu cestujícím k dispozici informátoři v reflexních vestách, kteří jim poradí (v češtině i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Informátoři budou vybaveni informačními letáky. Cestující se o výluce dozví také formou hlášení ve všech stanicích metra (od 14. 11. 2017).

Změny v autobusových zastávkách
Pro linky č. 189 a 215 se přemísťuje zastávka Kačerov (směr Nemocnice Krč) vpřed do zastávky linky č. 106.

Bezbariérové cestování

Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanice Kačerov DPP doporučuje využít následující autobusová spojení: 

  • č. 135, 136, 170, 213 – z oblasti Jižního Města
  • č. 118, 170 – z oblasti Spořilova
  • č. 193 – od Nemocnice Krč

V zastávce Hlavní nádraží bude pro osoby se sníženou schopností pohybu (po předchozí domluvě s řidičem) umožněn výstup z autobusů XC v prostoru u výtahů do haly vlakového nádraží. Pro další cestu směrem ke konečné stanici Letňany pak už lze využít linku metra C.

Více informací naleznete také ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…