DPP dosáhl hospodářského výsledku ve výši 1,255 mld. Kč

14.03.2016 18:30

Dopravní podnik hlavního města Prahy dosáhl v loňském roce hospodářského výsledku ve výši 1,255 miliardy korun. Tyto prostředky budou použity na úhradu ztrát z minulých let.

DPP dosáhl hospodářského výsledku ve výši 1,255 mld. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Jsem rád, že došlo ke zlepšení ekonomické kondice DPP a díky tomu může dojít ke snížení kumulované ztráty, která vznikla za působení našich předchůdců,“ řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD), podle nějž je třeba i nadále tlačit na maximální efektivitu a úspory, ale nikoli za cenu snížení objemu a kvality veřejné dopravy v Praze.

„Výsledek hospodaření ukazuje, že po řadě složitých let DPP je naše společnost stabilizovaná a hospodaří efektivně. To je trend, ve kterém se chystá vedení DPP i nadále pokračovat při současném zkvalitňování služeb pro cestující,“ uvedl generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.  

V oblasti závazku veřejné služby, na který má s hlavním městem Prahou uzavřenou desetiletou smlouvu, dokázal Dopravní podnik uspořit cca 34,2 milionů korun. To se podařilo především díky nižším nákladům na trakční energii a naftu a další služby. V roce 2015 DPP celkově ujel 167 450 tisíc vozokilometrů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 139 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2016 bylo ve vlastnictví společnosti 1 175 autobusů, 921 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 167,5 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2016 celkem 10 881 zaměstnanců, z toho 4 194 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…