DPP i letos zajistí přepravu pro hostující fotbalové fanoušky

18.07.2013 16:31

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) opět zajistí speciální autobusovou přepravu pro fotbalové fanoušky klubů, které zavítají do Prahy na sportovní klání. V pátek 19. července, kdy začíná nový ročník Gambrinus ligy 2013/2014, se v pražském Edenu od 20:15 utká ostravský FC Baník s domácím týmem SK Slavia.

DPP i letos zajistí přepravu pro hostující fotbalové fanoušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Díky naší speciální přepravě nebo asistenci při pěší docházce z nádraží na stadiony fotbalových klubů, minimalizujeme riziko střetů domácích a hostujících fotbalových fanoušků v pražských ulicích. Jde zejména o utkání, která jsou vyhodnocena fotbalovou asociací a Policií ČR jako riziková. Naší součinností tak přispíváme ke klidu ve městě a ochraně majetku během prvoligových utkání,“ říká Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Počet rizikových fotbalových utkání v Praze, při kterých DPP organizuje speciální dopravu pro fanoušky, je za sezonu přibližně deset. Speciální přeprava pak probíhá díky úzké spolupráci mezi DPP a Policií ČR, jsou na ni používány klasické městské autobusy, v kterých je po celou dobu přepravy přítomna i zásahová jednotka Policie ČR. Ve výjimečných případech se zajišťuje i přeprava během derby mezi pražskými kluby AC Sparta a SK Slavia.

Například tento pátek při začátku Gambrinus ligy přijedou ostravští fanoušci až na nejbližší nádraží Vršovice, odkud se vydají na tradiční pěší pochod do Edenu. I zde budou přítomni dispečeři DPP a v koordinaci s PČR se budou snažit minimalizovat nejen případné škody, ale i narušení pravidelnosti provozu tramvají a autobusů. Obdobným způsobem se pak bude řešit i odchod fanoušků zpět na nádraží z pohledu pořádku, pravidelnosti provozu i možného střetu s domácími fanoušky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…