DPP opět zajistí přepravu návštěvníků Pražské muzejní noci

11.06.2015 10:14

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) i v letošním roce zajistí jakožto oficiální dopravce přepravu návštěvníků Pražské muzejní noci. Letošní již 12. ročník akce se koná v noci ze soboty 13. na neděli 14. června a zapojí se do něj 48 institucí, které návštěvníkům zpřístupní na 80 objektů.

DPP opět zajistí přepravu návštěvníků Pražské muzejní noci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Vstup do objektů účastnících se Pražské muzejní noci bude zdarma nebo za symbolické vstupné. Po loňské pauze způsobené rekonstrukcí areálu bude návštěvníkům opět přístupné i Muzeum MHD ve Střešovicích, které ve spolupráci s Českou poštou připravilo zájemcům tzv. poštovní tramvaj. Historický vůz bude přistaven v kolejišti před muzeem od 19.00 hodin do půlnoci a zájemci si zde budou moci pořídit otisk příležitostného poštovního razítka.

„Pražská muzejní noc se stala pro Dopravní podnik tradicí a já osobně jsem rád, že jsme nedílnou součástí této výjimečné kulturní události. Již po dvanácté se ulice přilehlé k náměstí Jana Palacha změní v jeden velký autobusový terminál, ze kterého budou nepřetržitě vypravovány autobusy za kulturními zážitky. Věřím, že návštěvníci v rámci této ojedinělé akce zavítají i do Muzea MHD ve Střešovicích, kde naleznou řadu exponátů připomínajících letošní 140 výročí MHD v Praze,“ říká Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

V letošním roce opět DPP vypraví na Pražskou muzejní noc 11 speciálních autobusových linek s přestupními uzly u stanice metra Staroměstská (linky č. 1 – 10), linka č. 11 bude odjíždět od Smíchovského nádraží. Na těchto linkách bude DPP cestující přepravovat zdarma. Na ostatních linkách potom dle platných tarifů PID. První spoje pojedou od metra Staroměstská v sobotu v 18.30 hodin, ze Smíchovského nádraží pak v 18.50. Poslední spoje budou vyjíždět ze Staroměstské přibližně v 1.00 hodin a od Smíchovského nádraží v 1.05 hodin.

Ze soboty na neděli bude také prodloužen provoz metra až do 1 hodiny ráno a provoz parkovišť P+R, která se uzavřou v neděli ve 2 hodiny ráno. Přepravní kapacita bude navýšena na všech nočních tramvajových linkách, které pojedou podle svých pravidelných jízdních řádů. Až do 1 hodiny po půlnoci bude cestujícím k dispozici telefonní informační linka DPP 296 19 18 17, kde si mohou ověřit veškeré informace související s hromadnou dopravou po Praze.
Dopravní opatření

Pro přepravu návštěvníků budou zavedeny tyto zvláštní autobusové linky:

• linka č. 1 v trase Staroměstská – Vítkov – Staroměstská
• linka č. 2 v trase Staroměstská – Trója
• linka č. 3 v trase Staroměstská – Vyšehrad – Staroměstská
• linka č. 4 v trase Staroměstská – Hradčanské náměstí – Staroměstská
• linka č. 5 v trase Staroměstská – Malostranské náměstí – Staroměstská
• linka č. 6 v trase Staroměstská – Letecké muzeum – Ctěnice (pouze vybrané spoje)
• linka č. 7 v trase Staroměstská – Muzejní – Staroměstská
• linka č. 8 v trase Staroměstská – Dejvická
• linka č. 9 v trase Staroměstská – Výtoň – I. P. Pavlova – Florenc – Staroměstská
• linka č. 10 v trase Staroměstská – Obora Hvězda – Petřiny – Staroměstská
• linka č. 11 v trase Smíchovské nádraží – MeetFactory – Smíchovské nádraží

První spoje zvláštních linek budou odjíždět ze zastávky Staroměstská v 18.30 hodin a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18.50 hodin. Poslední spoje linek č. 1, 2, 3, 4, 5, 7 a 9 budou vyjíždět ze Staroměstské přibližně v 1.00 hodin, linek č. 6, 8 a 10 již přibližně v 0.50 hodin. Provoz linky č. 11 bude ukončen posledním spojem s odjezdem v 1.05 hodin ze Smíchovského nádraží.

Linky č. 1, 2, 5, a 9 budou mít interval 7 – 8 minut, linky č. 3, 4 a 7 interval 5 minut, linky číslo 6, 8 a 10 interval 10 minut, přičemž na lince č. 6 budou do tohoto intervalu vloženy každých 30 minut spoje jedoucí až do Ctěnic. Linka č. 11 bude mít interval 15 minut. Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy.

Tramvajová linka č. 17 bude od 18.15 hodin do ukončení denního provozu v úseku Čechův most – Staroměstská obousměrně odkloněna přes zastávku Malostranská.

Podrobné informace o akci naleznete na stránkách www.dpp.cz a www.prazskamuzejninoc.cz.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 148 autobusových linek, 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2015 bylo ve vlastnictví společnosti 1 194 autobusů, 922 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví víc než miliardu osob a ujede cca 163 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2015 celkem 10 799 zaměstnanců, z toho 4 191 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Víc informací o Dopravním podniku najdete na www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…