DPP opraví výhybky v depu Zličín

18.07.2013 11:45

Počet spojů v úseku metra Nové Butovice – Zličín bude omezen.

DPP opraví výhybky v depu Zličín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude od soboty 20. července (4:30) do soboty 27. července (0:30) provádět rozsáhlé práce v depu Zličín. V úseku Nové Butovice – Zličín na lince metra B tak pojede v přepravních špičkách pracovních dní pouze každý druhý spoj. Změna se dotkne i části autobusových linek v přilehlé oblasti. Důvodem rekonstrukce je úplná výměna čtyř výhybek a dvojité kolejové spojky mezi výhybkami.

 „Jedná se zatím o nejrozsáhlejší stavební akci, při které měníme výhybky. Náročnou výměnou čtyř výhybek bude dotčeno depo Zličín, ale díky velkému nasazení našeho pracovního týmu počet vypravených spojů snížíme pouze o polovinu. Děláme vše proto, aby cestující rekonstrukci výhybek pocítili co nejméně,“ vysvětlil Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Vlaky metra v úseku Nové Butovice – Zličín na lince B budou jezdit ve špičce všedního dne každých cca 7,5 minut. Počet spojů tak klesne ve špičce přibližně o polovinu. Autobusové linky 230, 249, 256, 301 a 352 budou během dopravního omezení vedeny až ke stanici Nové Butovice, namísto ke stanici Luka. Důvodem této změny je to, že do stanice Nové Butovice pojede metro v plnohodnotném režimu, což přispěje ke zvýšení dopravní obslužnosti u zmíněných následných autobusových spojů.

Po celou dobu rekonstrukce bude úplně vyloučeno kolejové spojení mezi depem Zličín a tratí B. Z tohoto důvodu nemůže být na trať vypraven běžný počet vlakových souprav. K dispozici budou pouze ty, které zůstanou přes noc deponované ve stanicích trati B; pro pracovní dny budou vypravovány další tři soupravy z depa Hostivař přejezdem přes části tratí A i C.

Výhybky budou demontovány a vyměněny současně s dvojitou kolejovou spojkou (tzv. křížením). Za pomoci traťové mechanizace budou odstraněny původní dřevěné pražce, které budou nahrazeny novými a vymění se i štěrkové lože. Celý prostor výhybek bude vyčištěn, opraví se i jeho odvodnění.

„Rekonstrukce výhybek na tratích metra probíhají v rámci několikaletého plánu, při kterém chceme vyměnit většinu dosluhujících výhybek, uložených v tunelech na štěrkovém loži. Od loňského roku jsme úspěšně vyměnili již 7 výhybek z celkového počtu 27 výhybek, určených k rekonstrukci,“ dodal Milan Křístek.

V depech je situace jiná, z celkového počtu výhybek jsou maximálně čtyři, jejichž rekonstrukce omezuje provoz přilehlé tratě. Depo Hostivař prošlo úplnou rekonstrukcí kolejiště v létě roku 2006 a v depu Kačerov se díky odlišnému kolejovému uspořádání podařilo provést rekonstrukci bez vlivu na provoz trati C.

Posílení autobusové přepravy, změny tras autobusových linek:

Linky 230, 249, 256, 301 a 352 budou po dobu platnosti tohoto dopravního opatření namísto ke stanici metra Luka vedeny ke stanici metra Nové Butovice.

Změny v autobusových zastávkách:
Pro uvedené linky se ruší obousměrně zastávky Amforová, Luka a Sídliště Stodůlky.

Zřizují se zastávky:
pro směr Nové Butovice:
•    Píškova, Malá Ohrada, Ovčí hájek a Nové Butovice (výstupní) – v zastávkách linky 214 směr Nové Butovice.

pro směr Řeporyje:
•    Nové Butovice – nástupní v zastávce linky 164 směr Zličín,
•    Ovčí hájek, Malá Ohrada, Píškova – v zastávkách linky 214 směr Bílá Hora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…