DPP přeruší o prodlouženém víkendu provoz metra na lince C v úseku Nádraží Holešovice – Pražského povstání

10.04.2017 10:59

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přeruší z důvodu opravy trati provoz metra na lince C v úseku Nádraží Holešovice – Pražského povstání, a to obousměrně. Výluka proběhne od pátku 14. 4. (Velký pátek) od zahájení provozu do pondělí 17. 4. 2017 (Velikonoční pondělí) do ukončení provozu.

DPP přeruší o prodlouženém víkendu provoz metra na lince C v úseku Nádraží Holešovice – Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Hlavním důvodem výluky je výměna kolejnic a výhybkových součástí, vyčištění a doplnění štěrkového lože, podbití výhybek včetně dvojité kolejové spojky a odstranění některých stykových transformátorů v kolejových úsecích vybavených počítačem náprav ve stanici Florenc C.

„Vyměníme celkem téměř tři kilometry kolejnic, kolejnicovou část čtyř výhybek i navazujícího křížení, provedeme jejich podbití a výměnu zhruba dvě stě tun štěrkového lože. Hledali jsme nejvhodnější termín tak, aby se tato rozsáhlá oprava dotkla cestujících co nejméně, a proto jsme zvolili prodloužený velikonoční víkend. Samozřejmě bude po celou dobu této výluky metra C zajištěna i náhradní doprava,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

V denním provozu bude během výluky zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Nádraží Holešovice – Vltavská – Florenc – Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání.

Alternativní spojení mezi linkami metra C (stanice Nádraží Holešovice) a B (stanice Náměstí Republiky) nabízí stávající tramvajová linka č. 6, která bude mít po dobu výluky navýšenou kapacitu.

Navíc bude zavedena nová linka č. 36 (v provozu denně od 9:00 hod. do 20:00 hod.) v trase Bílá labuť – Náměstí Republiky – Dlouhá třída – Strossmayerovo náměstí – Výstaviště Holešovice – Nádraží Holešovice (ze zastávky Nádraží Holešovice bude pokračovat jako linka č. 12 směr Sídliště Barrandov). V opačném směru pak linka č. 12 (od Sídliště Barrandov) bude pokračovat ze zastávky Nádraží Holešovice (denně od 9:00 hod. do 20:00 hod.) jako dočasně zřízená linka č. 36 přes zastávky Výstaviště Holešovice, Strossmayerovo náměstí, Dlouhá třída a Náměstí Republiky do zastávky Bílá labuť, kde bude ukončena. Kromě toho budou během výluky také všechny spoje linky č. 17 (pravidelně ukončené na Výstavišti Holešovice) prodlouženy do zastávky Vozovna Kobylisy.

Od středy 12. 4. 2017 bude na připravovanou výluku upozorňovat hlášení ve všech stanicích metra a hlásit se bude i během výluky. Po dobu výluky (od cca 8:00 hod. do cca 21:00 hod. podle konkrétního místa a dne) bude u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí nasazen dostatečný počet informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím (nejen v češtině, ale i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Informátoři budou také vybaveni informačními letáky pro cestující. Ty budou k dispozici rovněž v informačních vitrínách ve stanicích metra.

Změny v provozu autobusů

Na linky č. 118, 196 a 213 budou nasazovány kapacitnější vozy.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku č. 134 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (směr Zelený pruh) v ulici Děkanská vinice přibližně o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického.

Pro linku č. 135 se přemísťuje nástupní zastávka Florenc v Křižíkově ulici přibližně o 30 metrů zpět.

Pro linku č. 201 se přemísťuje nástupní zastávka Nádraží Holešovice do nástupní zastávky linky č. 112.

Více informací naleznete zde: http://www.dpp.cz/nadrazi-holesovice-prazske-povstani-kratkodobe-preruseni-provozu-metra/

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…