DPP přeruší o víkendu provoz metra linky A v úseku Depo Hostivař – Náměstí Míru

13.04.2016 20:08

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přeruší z důvodu opravy trati provoz metra na lince A v úseku Depo Hostivař – Náměstí Míru, a to obousměrně. Výluka proběhne od zahájení provozu v sobotu 16. 4. do ukončení provozu v neděli 17. 4. 2016. Hlavním důvodem víkendové výluky je kompletní sanace výhybky ve stanici Želivského.

DPP přeruší o víkendu provoz metra linky A v úseku Depo Hostivař – Náměstí Míru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Cílem této výluky je kompletní sanace výhybky č. 1 ve stanici Želivského včetně přípojných polí výhybky, tj. dodavatelsky provedená úplná výměna kolejiva, pražců i štěrkového lože včetně systému odvodnění výhybky. Souvislá výluka bude současně využita i pro další práce, provedené vlastními silami, které by se zdlouhavě a s daleko vyššími náklady prováděly v nočních přepravních výlukách. Ve vyloučeném úseku trati se vymění konzole přívodní kolejnice včetně kotevních šroubů a plastbetonových podpor, v depu Hostivař pak dojde k dílčí výměně dřevěných pražců. V průběhu výluky bude v tunelech pracovat až 70 zaměstnanců, celkové náklady na provedené práce dosahují zhruba 4 mil. Kč.

„Plánovanými opravami pokračujeme v postupné modernizaci pražského metra. Případné komplikace bude Dopravní podnik minimalizovat kvalitní náhradní dopravou v uvedené oblasti a informačním servisem před i v průběhu výluky,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

O připravované výluce budou cestující informovat letáky ve stojanech či informačních vitrínách stanic metra a ve vozech povrchové dopravy. V průběhu obou dní trvání výluky (přibližně mezi 8:30 a 20:00) bude ve vyloučeném úseku nasazeno 12 informátorů v reflexních vestách, kteří budou připraveni poradit cestujícím (v češtině i angličtině) aktuální dopravní spojení. Od středy 13. 4. bude na výluku upozorňovat rovněž hlášení ve stanicích metra.

Dopravu ve vyloučeném úseku bude v denním provozu zajišťovat náhradní tramvajová doprava XA na trase Bruselská – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Flora – Želivského – Strašnická – Na Hroudě – Nádraží Strašnice (nástupní zastávka Radošovická). K dopravě lze využít také pravidelné tramvajové linky č. 5 na trase Divoká Šárka – Nádraží Veleslavín – Bořislavka – Dejvická – Hradčanská – Malostranská – Náměstí Republiky – Hlavní nádraží – Olšanské náměstí – Flora – Želivského – Černokostelecká – Depo Hostivař – Ústřední dílny DP, a linky č. 11 na trase Spořilov – Náměstí Bratří Synků – I. P. Pavlova – Muzeum – Jiřího z Poděbrad – Flora – Olšanské hřbitovy. Po dobu výluky je pouze pro denní linky XA, 11 obousměrně zřízena zastávka I. P. Pavlova na Tylově náměstí.

Změny tras autobusových linek:

Linky č. 111, 125 a 329 jsou ze Skalky prodlouženy přes zastávku Na Hroudě (přestup na TRAM XA) na Strašnickou, kde jsou ukončeny.
Linky č. 223, 263, 266, 364, 366 jsou z Depa Hostivař (v ul. Černokostelecká) prodlouženy na Želivského, kde jsou ukončeny (linky nezajíždějí do terminálu Depo Hostivař).

Linka č. 163 nezajíždí do terminálu Depo Hostivař.
Linka č. 175 je ve své pravidelné trase Sídliště Petrovice – Florenc posílena v úseku Skalka – Strašnická.

Na prodloužených autobusových linkách se mění polohy nízkopodlažních spojů, aktuální informace jsou uvedeny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…