DPP v době konání MS v hokeji posílí provoz metra na lince B a vybrané tramvajové spoje

24.04.2015 16:58

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v období 1. – 17. 5. 2015, kdy se v Praze koná Mistrovství světa v ledním hokeji, posílí provoz metra na lince B, a to před zahájením a po skončení všech zápasů šampionátu.

DPP v době konání MS v hokeji posílí provoz metra na lince B a vybrané tramvajové spoje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

V okolí O2 arény bude také navýšena přepravní kapacita projíždějících tramvajových linek a na místě budou i informátoři DPP v reflexních vestách, ochotní poradit dopravní spojení v češtině i angličtině.

„Mistrovství světa v hokeji je určitě jednou z největších sportovních akcí letošního roku v Praze. Z pohledu DPP pokládám zajištění posílení provozu MHD v době konání tohoto šampionátu za náš přínos k jeho úspěšnému zvládnutí. Po celou dobu konání turnaje jsme připraveni také operativně posílit pravidelnými zálohami provoz metra na linkách A a C,“ uvedl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP a předseda představenstva.  

Přehled dopravních opatření v souvislosti se šampionátem

Provoz metra:

Provoz metra linky B bude posilován pouze v hracích dnech šampionátu (ve volných dnech ve středu 13. 5. a v pátek 15. 5. provoz posílen nebude).

• V mimopracovních dnech bude provoz na lince B posílen vždy 2 hodiny před zahájením každého utkání (čímž bude zajištěno i dostatečné posílení provozu při odvozu cestujících z předcházejícího u zápasu).

• V pracovních dnech bude provoz metra na lince B posílen před ukončením odpolední přepravní špičky (v úterý 12. 5., kdy se hrají 3 utkání, bude provoz posílen i v čase přepravního sedla).

• V pracovní i mimopracovní dny bude provoz linky metra B posílen vždy po ukončení večerních zápasů daného hracího dne šampionátu.

V neděli 3. 5., kdy se v Praze koná také Mezinárodní pražský maraton, budou posilovány linky metra A, B i C již od ranních hodin.

V den konání finále šampionátu (17. 5.) bude posílen provoz metra linky B v době odpoledního a večerního provozu až do jeho ukončení. V případě potřeby (prodloužení zápasu a následného ceremoniálu) DPP pro tento den prodlouží provoz na všech linkách metra o 1 hodinu.

DPP je po celou dobu konání turnaje připraven (v případě nárazově zvýšené poptávky) také operativně posílit pravidelnými zálohami provoz metra na linkách A a C.  

Provoz tramvají:

Tramvajové spoje budou v době konání šampionátu vypravovány podle platného jízdního řádu. Vybrané spoje budou posíleny navýšením jejich přepravní kapacity.

Na všechny spoje jedoucí kolem O2 arény (ul. Českomoravská nebo ul. Sokolovská), budou mimořádně vypravovány spřažené soupravy (15T, KT8). Toto opatření platí i pro noční provoz a nehrací dny šampionátu. Pro zajištění bezpečnosti provozu bude rychlost tramvají v ul. Českomoravská omezena v obou směrech na max. 30 km/hod.

Ve všechny hrací dny šampionátu bude v oblasti O2 arény zajištěn trvalý dohled dispečerů.

Provoz autobusů:

Po celou dobu konání turnaje (včetně nehracích dnů) bude pro veškerý provoz uzavřeno obratiště u stanice metra Českomoravská. Linky č. 151, 158 a 375 budou z ul. Ocelářská odkloněny do ul. K Moravině, která bude vyhrazena výhradně pro provoz autobusů. Výstupní a nástupní zastávky budou přesunuty do ul. K Moravině do úseku mezi ul. Ocelářská – Drahobejlova.

Změněna bude pouze trasa linky č. 151, která obousměrně neobslouží zastávku Poliklinika Vysočany. Z ul. Sokolovská bude odkloněna do ul. Ocelářská.

Informování návštěvníků akce:

Informační systém ve stanici metra Českomoravská bude doplněn o navigaci k O2 aréně a Fanzóně.

Již od 27. 4. 2015 (po celou dobu konání MS) budou k dispozici letáky v tramvajích a na zastávkách ve vitrínách JCD i plakáty na stojanech ve stanicích metra se základními informacemi o spojení k O2 aréně a dalšími užitečnými údaji. Obdobné informace se objeví i na projekčních plátnech systému Metrovision ve stanicích metra.

Po celou dobu konání MS budou v oblasti stanice metra Českomoravská k dispozici návštěvníkům akce informátoři DPP v reflexních vestách, kteří budou schopni poradit dopravní spojení v češtině i angličtině. Provoz telefonické infolinky DPP (296 19 18 17) bude ve všech hracích dnech šampionátu prodloužen do 23.00 hodin.

Vstupenky na jednotlivá utkání nebudou uznávány jako jízdní doklad. Cestující, kteří se prokážou akreditační kartou vydanou hokejovým svazem, budou moci MHD cestovat zdarma.

Informace týkající se dopravního spojení a další užitečné informace k pražské městské hromadné dopravě naleznou cestující na webových stránkách www.dpp.cz.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 148 autobusových linek, dále 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2015 bylo ve vlastnictví společnosti 1 194 autobusů, 922 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 163 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2015 celkem 10 799 zaměstnanců, z toho 4 191 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…