DPP zrekonstruuje tramvajovou trať ve Štefánikově ulici

19.10.2014 17:09

V souvislosti s rekonstrukcí tramvajové trati ve Štefánikově ulici bude od pondělí 20. října 2014 do pondělí 15. prosince 2014 obousměrně přerušen provoz tramvají ve Štefánikově ulici na Smíchově. V tomto období zavede Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v úseku Na Knížecí – Újezd náhradní autobusovou linku X20.

DPP zrekonstruuje tramvajovou trať ve Štefánikově ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

„Rekonstrukce trati v ulici Štefánikova souvisí s pokračující modernizací tramvajových tratí v hlavním městě. V jejím průběhu dojde k odstranění dožitých velkoplošných panelů BKV z roku 1998 a celé zbylé konstrukce, která je z roku 1981. Tu nahradí konstrukce pevné jízdní dráhy systému W-tram s protihlukovými prvky a převážně asfaltovým krytem. Celkové náklady na modernizaci tohoto úseku předpokládáme ve výši cca 55 mil. Kč,“ řekl Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje DPP.

V době trvání výluky bude linka č. 9 v úseku Anděl – Lazarská odkloněna přes zastávky Zborovská, Palackého náměstí a Karlovo náměstí.

Linka č. 12 bude do 14. listopadu ve směru od Palmovky ukončena v dočasně zřízené zastávce Švandovo divadlo na náměstí Kinských a od 15. listopadu bude prodloužena do dočasně zřízené zastávky Arbesovo náměstí u křižovatky ulic Zubatého a Štefánikova.

Linka č. 20 bude ve směru od Divoké Šárky odkloněna ze zastávky Újezd po trase linky č. 9 na Spojovací.

Linka č. 6 bude ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále bude pokračovat jako linka 4 ve směru na Kubánské náměstí.

Noční linky č. 58 a 59 budou v Úseku Anděl – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Zborovská a Jiráskovo náměstí.

Po dobu výluky bude zavedena v denním provozu linka č. 39 v trase Sídliště Barrandov – Hlubočepy – Smíchovské nádraží – Anděl (v Nádražní ul.) – Anděl (v Plzeňské ul.) – Kotlářka – Motol – Sídliště Řepy. V ranní špičce pracovních dnů bude zavedena také linka č. 36 v trase Sídliště Barrandov – Hlubočepy – Smíchovské nádraží.

V souvislosti s rekonstrukcí tramvajové trati budou v této oblasti platit dočasné změny také pro automobilovou a autobusovou dopravu.  

Více informací o změnách linek souvisejících s přerušením tramvajového provozu ve Štefánikově ulici naleznete na www.dpp.cz.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 149 autobusových linek, dále 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2014 bylo ve vlastnictví společnosti 1 255 autobusů, 927 tramvajových vozů a 715 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 163 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2014 celkem 10 606 zaměstnanců, z toho 4 071 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…