DPP zrušil výběrové řízení na dodávku jízdních dokladů

05.09.2017 18:06

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zrušil výběrové řízení na dodávku jízdních dokladů, které vypsal letos v červnu. Z bezpečnostních důvodů a kvůli případné finanční újmě tak bude vypsáno nové výběrové řízení.

DPP zrušil výběrové řízení na dodávku jízdních dokladů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Na základě prověření účinnosti jednotlivých ochranných prvků na jízdenkách bylo zjištěno, že současné nastavení jednotlivých ochranných prvků nemusí být dostatečné. DPP tímto chce zabránit napodobení jízdenek v různé hodnotě.

Dopravní podnik na základě zjištěných skutečností výběrové řízení zrušil. „Činíme tak z bezpečnostních důvodů, a abychom se vyhnuli případným finančním ztrátám. Nyní jsme se rozhodli přistoupit k dalšímu opatření. Tím je zrušení výběrového řízení na výrobu jízdních dokladů,“ říká Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP s tím, že se vypíše nový tendr s předpokládanou hodnotou zakázky 170 milionů korun na dodávku jízdních dokladů a souvisejícího zboží na roky 2017 – 2021.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…