DPP zve v sobotu na mikulášské odpoledne

06.12.2019 17:05

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v sobotu 7. prosince 2019 naplno ponoří do předvánoční atmosféry. Vypraví také mikulášskou soupravu metra na trase A a historické tramvaje. Během odpoledne pak na malé i velké přímo ve vozovně Střešovice od 13:00 do 18:00 hodin čekají pořádné čertoviny.

DPP zve v sobotu na mikulášské odpoledne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Nebude chybět bohatý animační program plný koled, pohádek a kreativních workshopů. Na závěr dne přesně v 18:00 hodin proběhne slavnostní rozsvícení vánoční tramvaje, Mazačky ev. č. 5572 a Retrobusu a v cca 18:10 se vánoční tramvaj ev. č. 9401 a Retrobus e. č. 3510 vydají se zájemci o svezení na krátkou okružní jízdu na trase Muzeum MHD (horní dvůr) Hradčanská, Chotkova, Malostranská, Strossmayerovo nám. Milady Horákové a přes Letnou zpět do pravidelné zastávky Vozovna Střešovice, kde je konečná zastávka. Tato premiérová jízda je zdarma!

„Že Mikuláš letos neztratil plášť ani hodného anděla a vykutáleného čerta, se přesvědčí všichni, kteří odpoledne 7. prosince zavítají do vozovny Střešovice. Ti je totiž přivítají hned u vchodu. Zábavný mikulášský program bude probíhat od 13:00 do 18:00 hodin. Na závěr, přesně v 18:00, rozzáříme oči všech návštěvníků, neboť vánočně rozsvítíme tramvaj typu 15T ForCity,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing
a obchod DPP.

Moderování odpoledního programu na hlavním pódiu se chopí muzikálová zpěvačka Šárka Marková, která během odpoledne zazpívá pásmo vánočních písní a přidá i známé melodie z muzikálu Pomáda, Děti ráje a Hříšný tanec. Pódium i diváky si podmaní kapela Blue Cimbal, která představí lidové písně v nevšedně moderním provedení. Zpěvák a cimbalista Roman Veverka totiž ve svém projektu přináší originální spojení cimbálu a populární hudby. Vánoční náladu pak navodí koledy a vánoční písně v podání Podřipského žesťového kvintetu a vokálního kvartetu 4TETy. Jak to bylo s narozením Ježíška, se pak nejmenší dozví v pásmu koled s vyprávěním. V průběhu odpoledne budou děti moci zhlédnout i pohádku z pražských pověstí Čert nikdy nespí.

V prostorách vozovny bude připraveno 6 stanovišť kreativního workshopu s tematikou Vánoc a Mikuláše, všechny malé kuchařky potěší i dílnička s vánočním cukrovím. Na závěr pak Mikuláš se svými pomocníky obdaruje všechny šikovné děti, které se workshopu zúčastnily,
i ty, které byly podle „knihy hříchů“ celý rok hodné. Jako upomínku na Mikulášské odpoledne s DPP si návštěvníci odnesou fotografii.

Ti, kteří si volný čas raději vychutnají jízdou dopravním prostředkem, si tento den můžou užít zcela jinak. Mohou se totiž těšit na vypravení třívozové historické soupravy metra Ečs na trase A. Co by to bylo za mikulášskou projížďku, kdyby Mikuláš se svými kumpány nezavítal
i sem. Ke svátečnímu metru se přidá i jeho kolegyně, dráha tramvajová. V trase Královka – Malovanka – Hládkov – Vozovna Střešovice – Prašný most – Hradčanská – Špejchar zajistí mezi 12:50 a 18:00 v intervalu 15 minut speciální dopravu tři soupravy historických tramvají. Jízda bude zdarma.

Přesné časy odjezdů naleznete na: http://www.dpp.cz/mikulas-2019/

V tento den bude možno vyrazit i na výlet speciálními vyhlídkovými tramvajemi Měsíček, Sluníčko, T1 a T3 Coupé, na které si návštěvníci mohou zakoupit jízdenku v předstihu na webové stránce fanshop.dpp.cz nebo přímo na místě v době konání akce. Cena se bude pohybovat od 80 Kč do 150 Kč.

Jízdní řád vyhlídkových tramvají, odjezd z vozovny Střešovice:
13:20 Měsíček
13:40 Sluníčko
14:00 T1
14:20 T3Coupé
14:40 Měsíček
15:00 Sluníčko
15:20 T1
15:40 T3Coupé
16:00 Sluníčko
16:20 T1
16:40 T3Coupé
17:00 Sluníčko
17:20 T1

Okružní jízda bude trvat cca 40 minut a bude vedena skrz historické centrum města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…