DSZO byla několik dnů milosrdná k černým pasažérům

14.09.2014 19:00

Velmi neobvyklou vstřícnost projevila v prvních dnech nového školního roku Dopravní společnost Zlín – Otrokovice vůči cestujícím bez platného jízdního dokladu. Revizoři dávali černým pasažérům výjimečně možnost zakoupit si jízdenku na místě bez standardní přirážky.

DSZO byla několik dnů milosrdná k černým pasažérům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestující v hromadné dopravě

„Bylo to v naší historii poprvé, kdy jsme zkusili tento velmi tolerantní přístup k cestujícím, kteří byli zjištěni bez platné jízdenky. Rozhodli jsme se pro něj na začátku nového školního roku a bylo to gesto naší vstřícnosti zejména vůči žákům, kteří v tomto období častěji než jindy zapomenou na nutnost koupit si nebo označit ve vozidle jízdenku a nemají ještě vyřízenou jízdenku časovou,“ vysvětlil ředitel DSZO Josef Kocháň. Podle něj dlouhodobě není primárním cílem DSZO cestující bez jízdenky trestat, ale naučit je, aby si ve všech případech jízdenky kupovali.

Když revizoři v prvních třech zářijových dnech narazili při kontrole v trolejbusech a autobusech na cestujícího bez jízdenky, nabídli mu, že si místo pokuty ještě může na místě zakoupit a označit jízdenku za 20 korun (cena jízdenky u řidiče). Netýkalo se to případů, pokud by byla jízdenka nějak upravována či falšována. Dodatečného zakoupení dvacetikorunové jízdenky s úlevou využily přes tři desítky cestujících. Bohužel se vyskytli i notoričtí neplatiči, kteří i tuto výjimečnou nabídku odmítli a raději si nechali vypsat hlášenku a zvýšit často mnohatisícový dluh, který už vůči DSZO mají z minulosti.

„Zatím neuvažujeme, že bychom tuto akci v dohledné době opakovali. A i kdyby, samozřejmě ji předem neohlásíme a ani nebude trvat příliš dlouho, aby se o ní cestující nestačili vzájemně informovat,“ doplnil Josef Kocháň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…