Další čeští vojenští zdravotníci odjeli do Slovinska pomoct s migrací

06.01.2016 13:50

V úterý 5. ledna v ranních hodinách odjela druhá rotace 12 příslušníků Agentury vojenského zdravotnictví z Hradce Králové do Slovinska. Úkolem jednotky na cvičení BLED 2016 bude poskytování součinnosti slovinským ozbrojeným silám při jejich působení v souvislosti s migrační krizí.

Další čeští vojenští zdravotníci odjeli do Slovinska pomoct s migrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Český armádní zdravotnický tým pod velením podplukovníka Pavla Náplavy tvoří dva lékaři, pět zdravotních sester a záchranářů a pět příslušníků podpory. Česká zdravotnická jednotka ve Slovinsku disponuje polní převazovnou POP 2 na podvozku nákladního automobilu Tatra 815, sanitou LRD 130.

Spolu se zdravotnickým personálem odjela do Slovinska také skupina tří příslušníků 15. ženijního pluku, jejímž úkolem je připravit ženijní techniku Armády ČR využívanou ve Slovinsku v rámci cvičení BLED 2015 k přepravě zpět do České republiky.

„Jedná se o cvičení, ale vzhledem k náročnosti vašeho úkolu a také stávajícím klimatickým podmínkám můžeme říci, že bude v mnohém srovnatelné s misí,“ připomněl vojákům před odjezdem ředitel Agentury vojenského zdravotnictví plukovník Zoltán Bubeník a dodal: „Vzhledem k?vašim předchozím zkušenostem nepochybuji, že budete pro slovinské kolegy přínosem a naopak vaše nově získané zkušenosti jistě využije do budoucna i naše armáda.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…