Další desítky milionů korun směřují na rekonstrukce silnic. Jistotu celé dotace nemá už pouze jediný projekt

19.03.2016 9:52

Už pouze jediný projekt schválený v rámci ROP Severovýchod čeká, zda se na něj uvolní dostatek financí.

Další desítky milionů korun směřují na rekonstrukce silnic. Jistotu celé dotace nemá už pouze jediný projekt
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

O převodu dalších více než 67 milionů korun v rámci takzvané flexibility mezi prioritními osami rozhodli členové Výboru Regionální rady Severovýchod na svém 59. zasedání. To se tentokrát konalo v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje.

Do oblasti rekonstrukce silnic II. a III. třídy, kde byly v rámci posledních dvou vypsaných výzev schváleny projekty krajů za více než 786 milionů korun, tak nyní půjde dalších 67 milionů korun. Z 27 projektů, díky nimž byly zrekonstruovány desítky kilometrů silniční sítě v regionu severovýchodních Čech, jen jeden jediný nemá ještě jistotu, že získá celou požadovanou částku dotace. „V tuto chvíli je pokryto zhruba 783 milionů korun z více než 786 milionů korun, jež kraje u projektů v rámci 41. a 42. kola výzvy požadovaly a byly schváleny. Ke stoprocentnímu pokrytí tak nyní v programu chybí něco málo přes tři miliony korun,“ upřesnila ředitelka Úřadu Regionální rady Severovýchod Lenka Vašátková.

Na ony tři miliony čeká Pardubický kraj u projektu rekonstrukce silnice III/34026 Chrudim, železniční přejezd – s napojením na silnici I/37 nedaleko obce Vestec.

„Výše dotace u tohoto projektu může být až 36,5 milionů korun. Nyní máme jistotu 33 milionů korun. Zda se uvolní i zbývající finance by mělo být jasné na květnovém zasedání Výboru Regionální rady Severovýchod,“ upřesnil místopředseda Výboru a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

V rámci oblasti podpory rekonstrukce silnic II. a III. třídy a modernizace dopravy bylo v ROP Severovýchod vyhlášeno celkem 13 výzev, v nichž schvalovacím procesem úspěšně prošlo 191 projektů s dotací více než 7,7 miliardy korun. Celkově ROP Severovýchod za dobu své existence podpořil více než 700 projektů.

Dohromady jich však žadatelé předložili 1 378 o celkovém objemu 39,6 miliardy korun, což představuje více než dvojnásobek vyčleněných financí. Hodnotícím a schvalovacím procesem jich nakonec úspěšně prošla a dotaci obdržela zhruba polovina.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…