Další schůze vlády ČR se uskuteční ve středu 22. června

21.06.2016 17:41

Schůze vlády se uskuteční ve středu 22. června 2016 od 10 hodin

Další schůze vlády ČR se uskuteční ve středu 22. června
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Členové vlády projednají mimo jiné:

- Návrh novely zákona o státní sociální podpoře, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
Návrh jako další z vládních opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života umožní flexibilnější čerpání rodičovského příspěvku tak, aby se rodiče mohli dříve vrátit do zaměstnání.

- Návrh novely zákona o zpravodajských službách České republiky, předkládá: předseda vlády.
Cílem návrhu je posílit kontrolu všech tří zpravodajských služeb České republiky tím, že parlamentní kontrole budou do budoucna podléhat všechny tyto služby a dále bude vytvořen orgán nezávislé kontroly.

- Přípravu státního rozpočtu České republiky na rok 2017 a střednědobého výhledu na léta 2018 a 2019, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
Materiál obsahuje předběžný návrh příjmů a výdajů rozpočtových kapitol státního rozpočtu na léta 2017 až 2019 a návrh příjmů a výdajů státních fondů na léta 2017 až 2019.

- Dvoustrannou zahraniční rozvojovou spolupráci v roce 2017 a střednědobý výhled jejího financování do roku 2019, předkládá: ministr zahraničních věcí.
Materiál navrhuje oproti předchozímu roku posílit objem finančních prostředků s cílem více přispět na řešení hlavních světových socioekonomických a bezpečnostních problémů, které stojí za ozbrojenými konflikty a nucenou migrací.

- Návrh alternativ legislativního řešení ochrany oznamovatelů, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
Vláda v souladu se svým Programovým prohlášením vybere nejvhodnější způsob ochrany tzv. whistleblowerů s cílem přispět k potírání protiprávních a korupčních praktik v zájmu kultivace veřejného prostoru.

- Politiku ochrany klimatu v České republice, předkládá: ministr životního prostředí.
Návrh nové strategie v oblasti ochrany klimatu do roku 2030 a zároveň plán rozvoje nízkouhlíkového hospodářství do roku 2050.

Kompletní program najdete na webu vlády (ZDE), kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference.
Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…