Další vklad Encyklopedie pražské MHD v prodeji

08.02.2015 15:15

Unikátní dílo Dopravního podniku hlavního města Prahy, Encyklopedie pražské MHD, se v prvních lednových dnech rozrostla o další svazek.

Další vklad Encyklopedie pražské MHD v prodeji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Počátkem května 2014 byly do prodeje uvedeny první dva svazky encyklopedie věnované metru, na podzim potom vyšly svazky mapující především historii pražských lanovek a trolejbusů. Nyní se na pulty Infocenter Dopravního podniku dostává další část věnovaná vozovému parku, konkrétně pak vozidlům trolejbusů, lanovek a také muzejních vozů. Vklad, který i tentokrát přináší mnohé dosud nepublikované novinky z historie pražské MHD, čítá 184 stran a zakoupit si jej můžete za 320 Kč.

Encyklopedie MHD v Praze je vydávána postupně ve formě dvou samostatných tematických řad, které si zájemci mohou vzájemně libovolně kombinovat. Publikace má podobu dvou šanonů s kroužkovou vazbou, jejichž obsah doplňují určité tematické celky. První díl je věnován obecné historii a současnosti pražské MHD, druhý obsahuje Katalog vozidel městské hromadné dopravy. V obou případech lze samostatně zakoupit jak šanon (obal), tak i vybranou sérii listů (vklad). Přehled dosud vydaných částí Encyklopedie naleznete na tomto odkazu.

V roce 2015 plánuje Dopravní podnik hlavního města Prahy vydat dalších pět svazků – dva budou věnovány autobusům, jeden vozovému parku tramvají a jeden historii pražské koněspřežné tramvaje. Celé obsáhlé dílo pak bude završeno posledními vklady během roku 2016.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…