Další zaměstnanec ŘSD zraněn nepozorným řidičem

12.03.2015 16:14

Dopravní nehoda nákladního vozidla a vozidla ŘSD s pojízdnou značkou se stala 9. března v 9:30 na 24. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň. Na místě byl zraněn jeden zaměstnanec SSÚD Rudná. Zranění není naštěstí vážné.

Další zaměstnanec ŘSD zraněn nepozorným řidičem
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Zaměstnanec ŘSD byl převezen do nemocnice, odkud byl ještě v den ošetření propuštěn do domácí péče. Nehoda se stala během provádění pravidelné údržby dálnice v pravém jízdním pruhu. Pracovníci ŘSD dodrželi veškeré bezpečnostní postupy, viníkem nehody je řidič nákladního automobilu. Pojízdná výstražná světelná značka byla zcela zničena.

„S koncem zimní sezóny dochází k zintenzivnění prací na komunikacích spravovaných ŘSD. Chtěl bych požádat všechny řidiče, aby jezdili bezpečně, disciplinovaně a také aby dodržovali předepsanou rychlost. Zvýšená pozornost je důležitá zejména na těch úsecích silnic a dálnic, kde probíhají opravy a jsou zde tedy zhoršené jízdní podmínky“ konstatuje Jan Kroupa, generální ředitel ŘSD.

Ačkoliv je nákladních aut podstatně méně než osobních, způsobují jejich řidiči většinu nehod v situaci, kdy probíhají práce na silnici za provozu. Za poslední čtyři roky již došlo k celkem 249 nehodám na rekonstruovaných úsecích. Řidiči nákladních aut jsou viníky 176 z nich. Většinou se jedná o kolizi se silničářskou technikou způsobenou nepozorností řidiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…