Daniel Herman se dnes zúčastní zahájení generální rekonstrukce Státní opery

13.03.2017 16:00

Slavnostní předání budovy zhotoviteli rekonstrukce proběhne v 18 hodin v prostorách Státní opery. Rekonstruovány budou historická i provozní budova Státní opery.

Daniel Herman se dnes zúčastní zahájení generální rekonstrukce Státní opery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Realizací generální rekonstrukce dojde k odstranění fyzické a morální zastaralosti zařízení a systémů v obou objektech Státní opery, ke zvýšení jejich bezporuchového provozu a bezpečnosti. Po dokončení oprav budou budovy Státní opery odpovídat po provozní, estetické i umělecké stránce účelu moderní operní scény a celá umělecká instituce získá ještě více na své prestiži v celosvětovém operním měřítku.

„Poslední větší rekonstrukce Státní opery byla v 70. letech minulého století. I proto je rekonstrukce nezbytná. Převážná většina zařízení je zastaralá, nevyhovující - a to samozřejmě tuto kulturní památku degraduje. Opravou proto projde celá budova opery včetně jejího zázemí v prostorách bývalého Federálního shromáždění i okolní venkovní prostory,“ řekl ministr kultury Daniel Herman.

Národní divadlo uzavřelo na generální rekonstrukci Státní opery Praha smlouvu se zástupci společnosti Hochtief. Financování zajišťuje program Péče o národní kulturní poklad, z nějž se hradí opravy či novostavby sídel několika významných kulturních institucí - například dostavba hostivařského depozitáře pro Národní knihovnu, revitalizace Klementina či rekonstrukce hlavní budovy Národního muzea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…