Daniel Herman se setká s ministryní kultury Lotyšské republiky Dace Melbarde

22.08.2017 16:34

Na Vinohradském hřbitově oba politici společně uctí památku Václava Havla a u památníku na Újezdě památku obětí komunismu. O den později proběhnou jednání o kulturní spolupráci.

Daniel Herman se setká s ministryní kultury Lotyšské republiky Dace Melbarde
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Oba pietní akty proběhnou 23. srpna, neboť tento den je v Lotyšsku věnován připomínce obětí stalinismu a komunismu. Po položení květin na hrob prvního českého prezidenta (v 10 hodin) si paní Dace  Melbarde prohlédne na Vinohradském hřbitově také kapli sv. Václava. Následně se představitelé resortu kultury obou zemí pokloní památce obětí totalitní zvůle u Památníku obětem komunismu na úpatí Petřína (v 11 hodin).
Ve čtvrtek 24. srpna v 9:30 hodin se v sídle Ministerstva kultury uskuteční jednání o kulturní spolupráci obou zemí, ministryně kultury si poté prohlédne barokní Nostický palác.

V rámci  návštěvy ČR ministryně Dace Melbarde dále zavítá do Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře či do Centra současného umění DOX, navštíví zrekonstruované prostory Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, České muzeum hudby nebo Rudolfinum. Součástí kulturního programu paní ministryně v ČR bude i návštěva představení Kouzelný cirkus v Laterně Magice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…