Dát mladým lidem hlas: Kancelář europarlamentu informuje o prezentaci návrhů z Evropského setkání mládeže

04.12.2016 12:08

V květnu 2016 pozval Parlament 7 500 mladých lidí, aby během Evropského setkání mládeže formulovali návrhy pro budoucnost kontinentu. Někteří z účastníků byli během uplynulých týdnů v parlamentních výborech a své nápady probrali s poslanci. Mluvilo se o všem od migrační a azylové politiky, změn klimatu až po elektronické hlasování. „Politika určuje vaši budoucnost, tak se do ní zapojujte,“ vyzvala mladé lidi s poděkováním za jejich příspěvky místopředsedkyně Parlamentu Mairead McGuiness.

Dát mladým lidem hlas: Kancelář europarlamentu informuje o prezentaci návrhů z Evropského setkání mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedací sál Evropského parlamentu

Z letošního Evropského setkání mládeže (EYE) ve Štrasburku vzešla spousta nápadů. Kde skončily? Výběr těch nejzajímavějších představili sami účastníci EYE poslancům během slyšení ve výborech, která se konala od 11. října do 29. listopadu. Padesátka z nich je také zaznamenána ve zprávě z EYE 2016.

Místopředsedkyně parlamentu Sylvie Guillaume přislíbila, že s účastníky EYE 2016 bude nadále pracovat na tom, aby se jejich nápady realizovaly, protože podle ní nestačí mladé lidi jenom vyslechnout, ale je třeba je i poslechnout. Ocenila příležitost přinést témata mladých do Parlamentu, protože je to jako „nádech čerstvého vzduchu“.

Účastníci Evropského setkání mládeže, které se konalo v květnu, v uplynulých týdnech vysvětlovali poslancům své nápady,co v Evropě zlepšit
Účastníci Evropského setkání mládeže, které se konalo v květnu, v uplynulých týdnech vysvětlovali poslancům své nápady,co v Evropě zlepšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…