Davida Deyla podpoří v Divadle Hybernia Xindl Y a dětský sbor Koťata

11.12.2014 10:58

Mladý talentovaný zpěvák David Deyl vystoupí 20. prosince v pražském Divadle Hybernia. Koncert, na kterém ho doprovodí jeho vlastní kapela, nese název Moje Vánoce.

Davida Deyla podpoří v Divadle Hybernia Xindl Y a dětský sbor Koťata
Foto: Archiv DADE Music
Popisek: Mladý zpěvák a talentovaný skladatel David Deyl.

V rámci svého koncertu uvede zpívající hitmaker skladby jako Ave Maria, Gloria, Noel, Nádherná zář nebo hravý Svatý čas (v originále Santa Claus Is Coming To Town) od Franka Sinatry. Vedle těchto písní nepřijde publikum ani o největší autorské hity, které zaznívají na jeho třech doposud vydaných sólových alb (Zásah, Hlavolam, V ozvěnách).

David  Deyl, který se doprovází na klávesy a který je autorem mnoha písniček, vystoupí se svou kapelou (Václav Krahulík - piano, Šimon Marek - violoncello, Petr Šťastný - kytara, Ondřej Veselý - percuse), přičemž hostem tohoto jedinečného koncertu bude Xindl X, který je mimo jiné autorem textu k Deylově písni Budu tu stát, jež se stala hymnou Avon Pochodu proti rakovině prsu.

"I když ho sleduji ani ne dva roky, jeví se mi David Deyl jako pozoruhodný zpěvák," míní hudební publicista Robert Rohál. "Je to velký melodik, který si své písně skládá sám - a u klavíru mu to navíc vyloženě sluší. Vedle muzikantského umu, vkusu a citu má navíc i  obrovské charisma. Jeho písničky mají hlavu a patu, ale především melodickou linku a náboj - a pak ještě cosi, co je těžko definovatelné, něco, co je přitažlivě svůdně dráždivé… To všechno jsem si uvědomil už při poslechu jeho prvního CD, a pak znovu a znovu, třeba také v TV soutěži To byl hit, kde báječně vystřihl slavnou skladbu You Are So Beautiful, které navíc dodal kouzlo své osobnosti. Nelze se tedy divit, že boduje na zahraničních festivalech, v tuzemských anketách a soutěžích. Naposledy mne překvapil svým v pořadí už třetím albem V ozvěnách, které natočil se Severočeskou filharmonií řízenou Markem Štílcem."

David Deyl je držitelem dvou cen Óčka, nominace na Objev roku Český slavík a ceny nejúspěšnější mladý skladatel OSA. V minulosti nazpíval dva duety s Helenou Vondráčkovou, se kterou absolvoval řadu koncertů a pro kterou napsal i několik písniček.

Na koncertu v Divadle Hybernia nebude samozřejmě chybět ani dětský sbor Koťata, se kterým David Deyl už dlouhá léta spolupracuje. Začátek Deylova koncertu Moje Vánoce je v 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…