Delegace poslanecké sněmovny pojede do Japonska se skauty

29.07.2015 17:35

Delegace vedená předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem dnes odjíždí na cestu do Japonska a Mongolska.

Delegace poslanecké sněmovny pojede do Japonska se skauty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

K delegaci se přidá na cestu tam a zpět početná skupina českých skautů, kteří do Japonska cestují na světové jamboree. "Jsem rád, že část skautské výpravy z České republiky může využít naší dlouhodobě plánované cesty do Japonska pro přesun na jamboree. Delegace poslanecké sněmovny absolvuje v Japonsku řadu bilaterálních jednání a zúčastní se pietního aktu v Hirošimě, který připomene 70 let od svržení atomové bomby na toto město. Závěrem navštívíme i samotné skautské Jamboree,“ uvedl Jan Hamáček.

Na programu je kromě účasti na pietním aktu například jednání s předsedou japonské vlády Šinzó Abem, předsedy parlamentních komor - Tadamori Óshimou a Masaaki Yamazakim, členy císařské rodiny (především korunním princem Naruhito), v Mongolsku se pak členové delegace setkají především s prezidentem Tsakhiem Elbegdorjem nebo předsedou Státního velkého churalu Zandaakhuu Enchoboldem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…