Delegace strukturální mise OECD na NKÚ

25.11.2015 9:33

Dne 20. listopadu 2015 navštívili Nejvyšší kontrolní úřad zástupci Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Delegaci vedl pan Andreas Wörgötter, vedoucí odboru pro studia jednotlivých zemí a jednání se účastnil též velvyslanec a stálý představitel ČR při OECD pan Pavel Rozsypal.

Delegace strukturální mise OECD na NKÚ
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Cílem tzv. strukturální mise OECD je připravovaný Hospodářský přehled ČR na rok 2016, který by měl být zveřejněn v květnu příštího roku a jehož hlavními částmi budou kromě vyhodnocení makroekonomických ukazatelů a hospodářského vývoje ČR a doporučení pro další období i kapitoly věnované podpoře produktivity pro konvergenci příjmů a zvýšení efektivity veřejných služeb. OECD přehledy jednotlivých členských zemí zpracovává pravidelně každých 18 měsíců.

Tématy jednání na NKÚ byly poznatky získané z kontrol v oblasti čerpání evropských fondů, zadávání veřejných zakázek, nákladů na výzkum a vývoj. Členy mise zajímal rovněž mandát NKÚ k provádění kontrol, plánování kontrolní činnosti, možnosti následných kontrol a diskutovalo se i o výkonových ukazatelích.

V rámci mise se experti OECD setkali rovněž se zástupci ministerstev a řadou dalších institucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…