Delegace z Texasu na pracovní návštěvě Probační a mediační služby

28.10.2018 7:36

Již podruhé za krátkou dobu přivítali zástupci Probační a mediační služby (PMS) delegaci z Texasu. Cílem zahraniční návštěvy, které se zúčastnilo téměř 40 lidí – právníci, soudci, státní zástupci a další, bylo seznámit se s činností PMS a sdílet zkušenosti získané při práci s pachateli i oběťmi trestných činů. Setkání se uskutečnilo ve čtvrtek 18. října v Dražebním sále Justičního areálu Na Míčánkách.

Delegace z Texasu na pracovní návštěvě Probační a mediační služby
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Delegaci přivítala ředitelka Andrea Matoušková, která přítomné seznámila s historií PMS. Slova se poté ujal Milan Morava, vedoucí střediska Cheb, který se ve své prezentaci věnoval konkrétním činnostem, které PMS vykonává v rámci přípravného a vykonávacího řízení. Kolegům z Texasu na praktickém příkladu vysvětlil, jak probíhá spolupráce s klienty, popsal práci probačních úředníků a asistentů, a v neposlední řadě představil hlavní zásady a principy, kterými se PMS při práci s klienty řídí.

Jelikož je pomoc obětem trestných činů jedním ze základních pilířů činnosti PMS, další prezentace proběhla právě na toto téma. Tomáš Kellner, odborný regionální konzultant projektu „Proč zrovna já? II“, popsal systém pomoci obětem trestných činů v Česku, jejich práva či způsob, jakým Probační a mediační služba ve svých střediscích a poradnách v rámci výše zmíněného projektu obětem pomáhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…