Den otevřených dveří Senátu: Výjimečný program v Kolovratském paláci

08.05.2015 13:50

Kolovratský palác, v jehož zdech se odehrály klíčové události v pohnuté době Mnichova či Protektorátu, se v pátek 8. května otevře veřejnosti. Ta se poprvé bude moci seznámit s historií paláce v souvislosti s druhou světovou válkou.

Den otevřených dveří Senátu: Výjimečný program v Kolovratském paláci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Tímto mimořádným programem se sídlo Senátu Parlamentu ČR, k němuž Kolovratský palác přináleží, zapojí do připomínkových akcí konaných u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války.

Návštěvníci, které Kolovratským palácem provedou průvodci, si budou moci prohlédnout například Zelený salonek, v němž byl tehdejší československé vládě oznámen Mnichovský diktát. Budou mít také mimořádnou příležitost nahlédnout do údajné pracovny Emanuela Moravce, neblaze proslulého protektorátního ministra školství a lidové osvěty, jehož úřad tehdy v paláci sídlil.

Brány paláce se veřejnosti otevřou v 9.00 hod. a opět uzavřou v 16.00 hod. Vstup zdarma.

Skupiny na prohlídky budou čítat 30 osob, prohlídky budou následovat po 15 minutách. Program v paláci bude trvat cca 35 minut. Poslední prohlídka bude v 16.00 hod.

Součástí Dne otevřených dveří Senátu bude i možnost prohlédnout si historické prostory Valdštejnského paláce. Jeden z nejkrásnějších barokních komplexů v Praze bude veřejnosti zpřístupněn stejně jako Kolovratský palác, tedy od 9.00 hod. do 16.00 hod. V rámci zdejší prohlídkové trasy, která bude přístupná bez průvodce, se zájemci mohou těšit mimo jiné na Jednací sál, Hlavní sál, Rytířskou síň či Mytologickou chodbu. Prohlídkové trasy jsou zajištěny i pro handicapované spoluobčany.

S ohledem na kapacitu obou paláců bude vstup občanů do obou budov regulován. Vzhledem ke značnému předpokládanému zájmu veřejnosti, upozorňujeme občany na možné delší čekací doby před vstupem na prohlídku v Kolovratském paláci. Návštěvníky žádáme, aby si s sebou nebrali velká zavazadla, prohlídky budou umožněny pouze příchozím s příručními zavazadly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…