Den otevřených dveří ministerstva kultury proběhne zítra

27.09.2016 10:12

V Den české státnosti se veřejnosti otevře malostranský Nostický palác (Maltézské náměstí 1, Praha 1), a to v době od 10 do 17 hodin.

Den otevřených dveří ministerstva kultury proběhne zítra
Foto: MK ČR
Popisek: Ministerstvo kultury ČR, logo.

Návštěvníci tak mají unikátní možnost prohlédnout si raně barokní stavbu, která je považována za nejkrásnější sídlo ministerstva kultury na světě. V Nostickém paláci tak lze obdivovat nádherné reprezentační sály, které v současnosti slouží k předávání různých cen významným osobnostem, k pořádání kulturních akcí, k přijímání významných návštěv či k vedení porad. Budou se moci podívat  i do pracovny ministra kultury, která je neobvyklá jak umístěním, tak architektonickým řešením, navštíví obrazárnu paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů, nahlédnou do nádherné Kaple Nanebevzetí Panny Marie a do slavné nostické knihovny, která čítá na 14 tisíc svazků.

V přízemí paláce se představí třiadvacet příspěvkových organizací Ministerstva kultury.

Pro nejmenší návštěvníky Nostického paláce jsou naplánována krátká představení loutkového divadla v tzv. Konírně. Děti si budou moci vyrobit sošky z rychleschnoucí hmoty, vymalovat pastelkami postavy v lidových krojích, vyrobit doplňky z bižuterie, vyluštit si kvíz o husitství nebo se seznámit s tím, jak vypadají publikace tištěné Braillovým písmem pro nevidomé. K vidění bude i výstava skla, tematicky zaměřená na dobu císaře Karla IV.  Program zpestří hudba různých žánrů – svoje umění předvede  temperamentní romská kapela či Katka Misíková a Jakub Kořínek s vlastní tvorbou i světovou hudbou různých žánrů. Návštěvníci Nostického paláce si budou moci zakoupit zajímavé publikace, CD i DVD, které vydávají příspěvkové organizace Ministerstva kultury (https://www.mkcr.cz/rezortni-instituce-76.html).

Upozornění pro návštěvníky: Vstup bude možný pouze vrátnicí Nostického paláce přes bezpečnostní rám.

Zde virtuální prohlídka Nostického paláce: http://www.mkcr.cz/minkultury2013/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…