Den otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT

20.11.2015 7:36

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze pořádá dne 24. listopadu 2015 od 9.00 hodin Den otevřených dveří pro uchazeče o studium.

Den otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Hlavní program bude probíhat od 12.30 do 13.30 v budově fakulty na adrese Břehová 7, Praha 1. Po celý den od 9.00 do 15.00 hodin bude možné navštívit i jednotlivé katedry sídlící na adresách V Holešovičkách 2, Praha 8 a Trojanova 13, Praha 2.

V rámci dne otevřených dveří mohou zájemci navštívit řadu unikátních laboratoří a špičkových pracovišť fakulty, samozřejmě s ohledem na probíhající experimenty. Vidět tak mohou, např. jaderný reaktor Vrabec, fúzní tokamak Golem a mnoho dalších. Přímo v hlavní budově fakulty jsou již tradičně předváděny oblíbené a zajímavé pokusy.

Od 16.30 hodin je navíc pro zájemce připravena lekce přípravného kurzu matematiky a fyziky pro studium na vysokých školách. Jednotlivé lekce trvají přibližně 70 až 90 minut a jsou pro všechny příchozí zdarma. Místem konání je Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská (Břehová 7, Praha 1). A pokud se někdo o fyziku a matematiku (informatiku nebo chemii) zajímá více, doporučuje fakulta další velmi oblíbené akce, kterými jsou například Den na Jaderce (série exkurzí „šitá na míru“; http://dennajaderce.fjfi.cvut.cz), Týden vědy na Jaderce (v termínu 19. - 23. 6. 2016; http://tydenvedy.fjfi.cvut.cz/), Letní studentská konference TCN (30. 7. - 13. 8. 2016; http://tcn.fjfi.cvut.cz/) nebo vedení prací SOČ a populárně naučné přednášky na středních školách.

„Uchazeči o studium na naší fakultě se samozřejmě zajímají o podrobnější informace o studiu a o podmínkách přijetí. Stále ale roste množství dotazů týkajících se možností zapojení se do výzkumné činnosti už během studia, možností studijních pobytů v zahraničí a nabídky uplatnění. Svědčí to o zodpovědnějším přístupu k vlastnímu vzdělání. Díky tomu se studenti například nebojí studovat i náročnější obory,“ uvedl Ing. Libor Škoda z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. „Také oceňují rodinnou atmosféru a možnosti společenského a sportovního vyžití.“

Více informací najdete na http://www.fjfi.cvut.cz/

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…