Den ptactva připomenou 1. dubna v Lesnickém parku Křivoklátsko

01.04.2015 10:00

Mezinárodním dnem ptactva je od roku 1906, kdy byla podepsána mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva, 1. duben. V Lesnickém parku Křivoklátsko, který leží v tak zvané „Ptačí oblasti“ soustavy NATURA 2000, pořádají tamější ornitologové v okolí lovecké chaty Emilovna vycházku pro veřejnost. Sraz u chaty je v 16 hodin.

Den ptactva připomenou 1. dubna v Lesnickém parku Křivoklátsko
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Poslouchat několik druhů sýkor, drozda, sojku, brhlíka, divoké holuby či datlovité ptáky při páření, vidět snubní lety dravců a při troše štěstí i orla mořského, to vše můžete na středeční vycházce po Lesnickém parku Křivoklátsko. „Kolik toho cestou uvidíme, bude záležet na počasí a také tak trochu na štěstí,“ uvedl lesník a ornitolog z Křivoklátska Miroslav Pecha.

Vycházková trasa povede centrem hlubokých křivoklátských lesů, ve kterých lesníci hospodaří už téměř 300 let. „Budeme pozorovat ptáky v jejich přirozeném prostředí a vnímat les během probouzejícího se jara, jednoho z nejkrásnějších období,“ dodává Pecha. Posezení u ohýnku s malým občerstvením na konci vycházky akci příjemně zakončí. Jste zváni!

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.