Den s charitou aneb Moules Frites na českém talíři

17.08.2014 13:49

Na téma Belgie proběhlo první vaření ze série tematických dnů s charitou v Dominu Městské charity ČB. Českobudějovická informační střediska Europe Direct a Eurocentrum uspořádaly pro uživatele Domina akci, jejímž cílem bylo představit Belgii netradiční formou.

Den s charitou aneb Moules Frites na českém talíři
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V první části programu byla nejprve připravena úvodní přednáška, která posluchačům přiblížila politický systém Belgie, přední belgické osobnosti, sportovce a další zajímavosti spojené s belgickou kulturou a kuchyní. V druhé části programu pak měli účastníci jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku Belgičanů a ochutnat tradiční belgickou specialitu Slávky jedlé s hranolky (Moules Frites). „Byla to ta pravá ochutnávka Belgie se vším všudy“, podělil se o své dojmy jeden z účastníků.

Význam této akce spočíval i v aktivním  zapojení uživatelů Městské charity ČB do příprav celého dne. Členové Domina vyzdobili společenskou místnost v belgických barvách a společně s koordinátorkami Europe Direct a Eurocentra připravovali celé menu od čištění mušlí, krájení zeleniny až po servírování na stůl.  Vyvrcholením celého dne byla sladká tečka v podobě pravých belgických pralinek Leonidas.

„Den s charitou aneb Moules Frites na českém talíři se stal pro všechny nezapomenutelným zážitkem plným dojmů. Mnoho z nás ochutnalo škeble úplně poprvé, a proto máme dlouho na co vzpomínat“, uvedla vedoucí Domina Mgr. Kateřina Kosová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…