Desítky vagónů posílí odjezd na letní prázdniny, ČD vypraví i posilový rychlík Praha – Bohumín

27.06.2017 14:14

Desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení, zařadí České dráhy do svých spojů. Spoje budou posilovat především v pátek a v sobotu, více vozů ale pojede i před nadcházejícími svátečními dny a v neděli na konci prvního prázdninového týdne. Posilovat se bude hlavně tam, kde bude velký zájem o rezervace míst. České dráhy v sobotu ráno vypraví i posilový rychlík z Prahy do Olomouce, Ostravy a Bohumína.

Desítky vagónů posílí odjezd na letní prázdniny, ČD vypraví i posilový rychlík Praha – Bohumín
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Začátek prázdnin představuje pro dopravce každoročně vrchol přepravní špičky na dálkových linkách. Proto se i České dráhy připravují na posílení svých dálkových spojů. V Praze, Brně, v ostravské aglomeraci a v několika dalších frekventovaných uzlech budeme mít připravené posilové vagóny, které budeme operativně zařazovat do dálkových spojů. Při posilování vlaků se budeme řídit především množstvím rezervací v jednotlivých spojích, proto všem doporučuji včasnou rezervaci místa. Pomůže to i našim dispečerům při rozhodování o posile jednotlivých vlaků,“ doporučila včasnou rezervaci na dálkových linkách Luďka Hnulíková, ředitelka odboru provozu osobní dopravy Českých drah.

„České dráhy tradičně nejvíce posilují vlaky z Prahy na Moravu, například směrem na Ostravu, Valašsko, do Brna, více vozů ale povezou i vlaky do Českých Budějovic, Plzně, Chebu, nebo mezi Brnem a Ostravou,“ upozornila na nejfrekventovanější směry Luďka Hnulíková a zdůraznila, že směrem na Moravu pojede dokonce posilový rychlík: „V sobotu ráno 1. července vypravíme v 7:27 hod. z Prahy přes Pardubice a Olomouc do Ostravy a Bohumína zvláštní rychlík. Nabídne skoro 500 dodatečných míst pouze ve 2. třídě. Sestaven bude z klasických rychlíkových vagónů.“ Pro železniční fandy a milovníky romantiky může být navíc lákavé, že v čele soupravy bude stát mimořádně lokomotiva E 499.004, tedy muzejní lokomotiva „bobina“, která se tam bude vracet do domovského depa.

České dráhy celkově na začátek prázdnin připraví posílení dopravy o více než 5 000 míst k sezení. Přesto může dojít k vyčerpání kapacity jednotlivých spojů, a proto všem cestujícím doporučujeme včasnou rezervaci místa. Cestujícím doporučujeme také využít spoje mimo přepravní špičku a mezi Prahou, střední a severní Moravou také sobotní posilový vlak. Doporučujeme využít také kapacitu celé soupravy včetně vozů na začátku a konci vlaku. Především u velmi dlouhých souprav mohou být vozy ve střední části plně obsazené, zatímco vozy na začátku a konci vlaku bývají obsazeny méně.

Cestujícím také doporučujeme včasný nákup jízdenek. Jízdenky je možné zakoupit také na e-shopu Českých drah bez čekání ve frontě u pokladny.

Jízdní řád mimořádného posilového vlaku

Praha hl.n. – Bohumín (1. července 2017)

stanice

příj.

odj.

Praha hl.n.

 

07:27

Kolín

08:06

08:08

Pardubice hl.n.

08:33

08:35

Česká Třebová

09:15

09:22

Zábřeh na Moravě

09:47

09:49

Olomouc hl.n.

10:17

10:20

Hranice na Moravě

10:52

10:55

Suchdol nad Odrou

11:07

*)

Studénka

11:22

*)

Ostrava-Svinov

11:38

*)

Ostrava hl.n.

11:45

*)

Bohumín

11:56

 

*) Vlak může do konečné stanice odjet ihned po ukončení výstupu cestujících.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…