Děti s handicapem míří na letní tábory díky podpoře uživatelů EPP Pomáhej pohybem

31.07.2015 20:33

Dvanáct dětí s handicapem se o letošních prázdninách bude moci podívat a zažít letní tábor mezi svými zdravými vrstevníky. To umožnila podpora uživatelů mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem, kteří pro projekt prostřednictvím svých pohybových aktivit nasbírali potřebný počet bodů.

Děti s handicapem míří na letní tábory díky podpoře uživatelů EPP Pomáhej pohybem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Zástupci Nadace ČEZ tak v pátek 31. července mohli pořádajícímu sdružení Děti patří domů předat vysportovaný příspěvek v hodnotě 100 tisíc korun. Celkem už s aplikací EPP pomáhá pohybem více než 113 tisíc lidí.

Svitavské sdružení Děti patří domů usiluje o integraci dětí s handicapem mezi zdravé vrstevníky jejich zařazením na letní tábory. K tomu je však třeba neustálá přítomnost osobního asistenta i přizpůsobené podmínky. „Tábory, na které mohou jezdit i děti s autismem, tělesným postižením, výraznější mentální retardací nebo poruchami chování, pořádáme již 7 let a naše dosavadní zkušenost nám potvrzuje jejich důležitost pro obě strany, tedy jak handicapované, tak zdravé děti,“ uvedla předsedkyně sdružení Děti patří domů Dagmar Zezulová. Kromě přítomnosti asistenta je velmi důležité přizpůsobení programu a často i zajištění vlastního pokoje, ve kterém si děti v případě přetížení mohou odpočinout.

Pobyt dětí s handicapem na letním táboře rovněž významným způsobem pomáhá všem rodinným příslušníkům, jimž nabízí čas k načerpání tolik potřebných sil k náročné péči po zbytek roku. Díky podpoře Nadace ČEZ a uživatelů aplikace Pomáhej pohybem, ze které budou uhrazeny náklady spojené s pobytem asistentů na táborech, se této zkušenosti letos dočká dvanáct dětí a jejich rodin.

Prostřednictvím mobilní aplikace ČEZ EPP lze veřejně prospěšným projektům pomáhat vlastní pohybovou aktivitou, například chůzí, během, bruslením či jízdou na kole. „Zájem veřejnosti o používání aplikace Pomáhej pohybem neustále roste. Lidé při ní spojují potěšení z vlastního pohybu a pomoci tam, kde je potřeba. Projekt svitavského sdružení Děti patří domů nasbíral potřebné body ke svému naplnění opravdu rychle a podobně jsou na tom i ostatní, díky čemuž se počet podpořených charitativních akcí neustále navyšuje,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Aplikace navíc funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…