Děti z Mateřské školy Kostička předaly šek na podporu divokých koní v Milovicích

26.06.2015 19:25

Divoké koně v Milovicích velmi výrazně podpořily děti z místní Mateřské školy Kostička. Šek na částku 5120 korun převzal z jejich rukou Dalibor Dostál, ředitel ochranářské organizace Česká krajina. Ta divoké koně přivezla letos v lednu z anglického Exmooru. Ve spolupráci s experty z Biologického centra Akademie věd, Jihočeské univerzity, Univerzity Karlovy a dalších institucí tak v Milovicích vzniklo první stádo divokých koní ve střední a východní Evropě.

Děti z Mateřské školy Kostička předaly šek na podporu divokých koní v Milovicích
Foto: Česká krajina
Popisek: Divocí koně

„Děti z naší mateřské školy se vypravily podívat na divoké koně krátce po jejich příjezdu. Zážitek to byl pro ně velký, a proto se školka rozhodla uspořádat dobročinnou prodejní výstavu dětských obrázků s tématem divokých koní,“ popisuje začátek dobročinného projektu ředitelka mateřské školy Jana Křišťanová.

Kromě dětí z Kostičky se k výrobě obrázků na výstavu připojily ještě místní Mateřská škola U Broučků a Základní a Mateřská škola Juventa. „Akce byla na poprvé velmi úspěšná, prodalo se více než šedesát dětských výkresů,“ doplnila Jana Křišťanová.

„Děti ukázaly, že mají nejenom spoustu výtvarného talentu, ale také dobré srdce. Ještě jednou bych jim chtěl poděkovat za podporu milovických koní,“ ocenil Dalibor Dostál charitativní projekt.

Mateřská škola Kostička se zaměřuje na environmentální vzdělávání. Také z toho důvodu se děti seznamovaly s tím, jak koně pomáhají se záchranou stepi v bývalém vojenském prostoru. Vzácné travnaté plochy začaly po odchodu armády z této lokality zarůstat náletovými dřevinami. Bez divokých koní by tak v těchto místech mohla v dalších letech vymizet řada ohrožených druhů rostlin a živočichů.

Návrat divokých koní do Milovic se stal nejsledovanější pozitivní zprávou světových médií z České republiky posledních měsíců. Informovala o něm přední sdělovací prostředky na pěti kontinentech, například americké listy The Washintgton Post a The New York Times, stránky televizních stanic CBS News či ABC, britská BBC a další zpravodajské portály v Japonsku, Austrálii, Kuvajtu, Německu, Švýcarsku, Francii, Belgii a dalších zemích.

Záchranu ohrožených druhů motýlů a dalších vzácných druhů s pomocí pastvy divokých koní v Milovicích podpořil Operační program Životní prostředí, Středočeský kraj, město Milovice, společnost Net4Gas, rodina Orlických, JK Jewels i veřejnost. Ta na návrat divokých koní může přispět například zasláním dárcovské zprávy ve tvaru DMS KRAJINA na číslo 87 777. Cena dárcovské zprávy je 30 korun, na péči o koně jde 28,50 korun. Dárcovské SMS zastřešuje Fórum dárců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…