Diamo: NKÚ potvrdil bezchybné čerpání finančních prostředků

12.12.2016 11:46

Nejvyšší kontrolní úřad provedl na půdě státního podniku DIAMO v období od února 2016 do srpna 2016 rozsáhlou kontrolu. Cílem této kontroly bylo prověřit systém poskytování, čerpání a používání peněžních prostředků určených na zahlazování následků hornické činnosti (dále jen „ZNHČ“) za období od roku 2006 do roku 2015.

Diamo: NKÚ potvrdil bezchybné čerpání finančních prostředků
Foto: DIAMO
Popisek: DIAMO

Státní podnik DIAMO v kontrolovaném období hradil výdaje na ZNHČ z prostředů státního rozpočtu, zvláštního účtu MF a z vlastních zdrojů. Účelnost a hospodárnost nakládní s finančními prostředky státním podnikem DIAMO byla ověřena u vybraného vzorku výdajů, který čítal celkem 1,1 miliardy korun. Kontrolou tohoto vzorku se potvrdilo hospodárné nakládání s peněžními prostředky a také se potvrdilo jejich vynakládání na stanovený účel. Kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu se rovněž povrdila funkčnost celého systému ZNHČ.

„Státní podnik DIAMO tak potvrdil svou spolehlivost ve vztahu ke svěřeným finančním prostředkům a rovněž se potvrdila jeho důležitá úloha jako silného partnera státu při spolupráci na rekultivaci a sanaci území po hornické činnosti,“ dodal ředitel státního podniku Ing. Rychtařík.

DIAMO, státní podnik se sídlem ve Stráži pod Ralskem je organizací, která realizuje zahlazování následků hornické činnosti po těžbě uranu, rud a části uhelného hornictví v ČR a zajišťuje produkci uranového koncentrátu pro jadernou energetiku. Provádí sanační a rekultivační práce, spravuje více než 6000 dílčích environmentálních zátěží na celém území ČR. Státní podnik zajišťuje svou činnost v regionech prostřednictvím 4 odštěpných závodů: Těžba a úprava uranu ve Stráži pod Ralskem, GEAM v Dolní Rožínce, Správa uranových ložisek v Příbrami a ODRA v Ostravě. DIAMO, s. p. celkem k 31. 12. 2015 zaměstnával 2 617 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…