Diváci chtějí o prázdninách cestovat i v televizi. Červenec byl pro ČT2 nejúspěšnějším měsícem roku

08.08.2015 20:37

Červenec se pro druhý kanál České televize stal s průměrným podílem na trhu 5,18 % nejúspěšnějším měsícem tohoto roku. Diváci měli zájem zejména o dokumentární pořady zaměřené na cestování. První prázdninový měsíc přinesl nejvyšší letošní sledovanost i zpravodajskému kanálu ČT24. Souhrnný celodenní podíl všech šesti programů České televize dosáhl 31,53 procenta.

Diváci chtějí o prázdninách cestovat i v televizi. Červenec byl pro ČT2 nejúspěšnějším měsícem roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Nejsledovanějším pořadem léta se na druhém kanálu České televize stalo vydání cyklu Cestománie věnované putování po Keni. Dívalo se na něj 383 tisíc diváků.

Cestománie spolu s dalším cestovatelským pořadem, Na cestě, a dokumentární sérií Dobrodruh získávaly v červenci pravidelně nadprůměrný divácký zájem. Toho se dostávalo i dalším tuzemským a zahraničním dokumentům, ale i filmům zařazeným do cyklu Nezávislé americké léto. 339 tisíc diváků si pak nenechalo ujít premiérové uvedení zrestaurované verze legendárního vědecko-fantastického filmu Karla Zemana Vynález zkázy. Na jeho digitalizaci se Česká televize podílela jako jeden ze členů projektu Čistíme svět fantazie.

Červenec přinesl velkou diváckou pozornost i kanálu ČT24, který dosáhl průměrného podílu na sledovanosti téměř 5 procent (4,99 %). Zájem o kontinuální zpravodajství pak výrazně narostl zejména ve středu 22. července, kdy došlo k tragické srážce pendolina s kamionem u Studénky na severní Moravě. Aktuální zpravodajství dosáhlo v celodenním průměru podílu na sledovanosti 6,41 procenta. V cílové skupině 15+ se tak ČT24 stala čtvrtou nejsledovanější televizí a během dne se blížila hranici 20% podílu na trhu. Nejsledovanějším samostatným pořadem ČT24 pak dlouhodobě zůstávají Otázky Václava Moravce.

Ve srovnání se stejným loňským obdobím si z jednotlivých stanic vedl nejlépe první kanál České televize, jehož podíl na sledovanosti vzrostl na 16,49 %. Na programu ČT1 diváci nejčastěji sledovali detektivní seriál Malý pitaval z velkého města, filmovou komedii Černí baroni či talk show Karla Šípa Všechnopárty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…