Divadelní festival Poláčkovo léto oslaví čtvrtstoletí, láká na Cirkus La Putyka

16.04.2018 11:35

Divadelní festival Poláčkovo léto oslaví v letošním roce své 25. narozeniny. Program je hotový a jako každý rok nabízí to nejlepší z české divadelní tvorby.

Divadelní festival Poláčkovo léto oslaví čtvrtstoletí, láká na Cirkus La Putyka
Foto: polackovoleto.eu
Popisek: Poláčkovo léto 2018 - logo

O zahajovací představení se letos postarají herci Národního divadla v Brně, kteří přivezou swingovou grotesku Saturnin v režii Ondřeje Havelky. Zahajovací představení je na programu v neděli 24. června od 19 hodin.

Z dalších představení stojí za zmínku například Kráska a zvíře nebo Hoří, má panenko. Oboje v podání Východočeské divadla z Pardubic. Hradecké Klicperovo divadlo letos přiveze Kočičí hru s Pavlou Tomicovou v hlavní roli.

Největší pozornost však zřejmě budí Cirkus La Putyka. Kombinace akrobacie, tance, loutek a sportovních výkonů a v originálním pojetí nového cirkusu, jenž nahlíží na atmosféru české putyky skelným pohledem střízlivého půllitru.

Celkem 11 festivalových dní a 12 divadelních představení. K tomu koncerty a výstavy. Za zmínku stojí společný koncert Jiřího Pavlicy s Hradišťanem a Vlastou Redlem.

Podrobný program najdete ZDE

Novinkou letošního jubilejního ročníku bude Studio Poláčkovo léto. Před každým představením připravujeme živé internetové vysílání ze studia přímo před zámeckou jízdárnou. Rozhovory s herci, organizátory a partnery festivalu. Vždy od 18 hodin. Před zámeckou jízdárnou bude navíc instalovaná velkoplošná LED projekce.

Patronem Poláčkova léta je herec Alexej Pyško.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…