Divadlo Rokoko představí nevládní organizaci Světlo pro svět

02.03.2014 11:13

V úterý 4. března bude večerní produkce v Divadle Rokoko spojena s představením nevládní organizace SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World, o. s. Hrát se bude totiž inscenace Molly Sweeney s Danou Batulkovou v hlavní roli, která vypráví příběh slepé dívky a svým tématem tak úzce souvisí s činností, které se tato organizace věnuje.

Divadlo Rokoko představí nevládní organizaci Světlo pro svět
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World, o. s., se zaměřuje na prevenci a léčbu slepoty a na systémovou podporu osob s postižením v rozvojových zemích. Česká pobočka SVĚTLO PRO SVĚT směřuje svou pomoc především do třech afrických zemí – Etiopie, Rwandy a Burkina Faso. „Přestože ve více než osmdesáti procentech případů je reálná možnost na záchranu zraku pacientů, trpí tyto země obrovským nedostatkem očních lékařů i dalšího zdravotnického personálu. Naše podpora míří tedy právě tímto směrem. Místní zdravotnictví podporujeme zřizováním klinik na venkově a zkvalitňování odborné péče. Jsem rád, že naše plány můžeme už po sedm let uskutečňovat i díky českým dárcům. Možnost představit naši činnost v rámci divadelního představení považuji za jednu z cest, jak nejen vyjádřit vděčnost našim dárcům za podporu, ale i motivovat další lidi dobré vůle k podpoře naší práce. Vždyť v konkrétních případech nejde o nijak závratné sumy. Pro představu, operace šedého zákalu trvá patnáct minut a přijde v Africe na přibližně osm set korun," říká ředitel SVĚTLA PRO SVĚT Čestmír Hrdinka.

Možnost podpořit dobrou věc budou mít i návštěvníci divadla, a to nejen 4. března. V kavárně Divadla Rokoko bude dlouhodobě umístěna kasička, díky níž bude moci na činnost organizace přispět každý návštěvník Městských divadel pražských.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…