Dlouhý: Česko-indické fórum jen potvrdilo historicky fungující obchodní vztahy obou zemí

06.10.2016 7:35

Hospodářská komora pokračuje v prohlubování historicky velmi dobře fungujících obchodních vztahů s Indií. Česko-indického podnikatelského fóra, které se uskutečnilo na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, se účastnily desítky firem z ČR i Indie. Fórum, které organizovala HK ČR, proběhlo za spolupráce Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a EEPC India (Engineering Export Promotion Council of India).

Dlouhý: Česko-indické fórum jen potvrdilo historicky fungující obchodní vztahy obou zemí
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Česko-indická spolupráce sahá již do předválečného období naší země. Je to dlouhodobý a velice perspektivní partner. Jen za posledních padesát let se uskutečnilo téměř sto industriálních projektů s českou participací v Indii. Obchodní styk a dynamika obchodní výměny pak rostla velmi dynamicky především v uplynulých dvaceti letech. Během mých návštěv Indie jsem měl příležitost vidět rozvoj indického průmyslu na vlastní oči. Země, která byla původně založena na produkci čaje, koření a dalších exotických komodit pro evropské konzumenty, vyrostla v průmyslovou zemi s velice rozvinutými a stále se rozvíjejícími technologiemi. Jsem velmi rád, že i české firmy mají na tomto pokroku svou zásluhu a doufám, že blízká spolupráce mezi ČR a Indií v oblasti průmyslu bude pokračovat i nadále,“ uvedl na fóru prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Součástí fóra byla i připravená B2B jednání účastnících se firem. Kromě prohloubení obchodních vztahů obou zemí tak bylo dnešní fórum i přípravou na příští ročník MSV v Brně, kdy by se měla stát partnerskou zemí veletrhu právě Indie.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…