Dnešek je světovým dnem měst

31.10.2014 14:47

Valné shromáždění OSN v roce 2013 rozhodlo o tom, že poslední říjnový den učiní Světovým dnem měst. Letošním tématem je ŘÍZENÍ TRANSFORAMCE MĚST. V České republice je věcným gestorem tohoto programu Ministerstvo pro místní rozvoj.

Dnešek je světovým dnem měst
Foto: OSN
Popisek: OSN

Hlavní slavnosti, spojené s dnešním svátkem, se konají v čínské Šanghaji.  Program OSN pro lidská sídla (UN-Habitat), který témata pro Světový den měst vyhlašuje, chce letos připomenout urbanizaci jako faktor rozvoje měst na celé planetě a podpořit mezinárodní spolupráci, která pomáhá čelit globálním výzvám i příležitostem.

Letos v září byly oficiálně zahájeny přípravy na třetí konferenci OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst Habitat III, která se bude konat v roce 2016, a které se zúčastní zástupci téměř 200 členských států OSN. Program OSN pro lidská sídla (UN-Habitat) existuje od roku 1976, kdy se v kanadském Vancouveru uskutečnila první světová konference Habitat. Hlavními cíli tohoto programu jsou podpora přístupu k bydlení, snaha zlepšit životní podmínky ve městech a řešit problémy městské chudoby. Jde tedy o nejnaléhavější cíle globálních diskusí, včetně hledání nových forem financování a získávání prostředků pro činnost řídící rady i programu jako celku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…